Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να έκλεισε ιδανικά τη χρονιά, επιστρέφοντας μετά την κορυφή της Ευρώπης και σε εκείνη της Ελλάδος, αλλά η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ επέβαλλε βαριά πρόστιμα στην ΚΑΕ και τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Απαγόρευση εισόδου στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και πρόστιμο στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της Basket League από τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ανακοίνωσε τις ποινές που επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όλα όσα έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά των τελικών της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό επηρέασαν την ποινή που επιβλήθηκε, με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τιμωρούνται για δυσφήμηση του αθλήματος.

Χαρακτηριστικά, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα για τους επόμενους οκτώ μήνες και πρόστιμο 35.000 ευρώ, ενώ η ίδια η ομάδα θα χρειαστεί να πληρώσει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ

1. Επιβάλλεται στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ιδιοκτήτη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-06-2024 και

2. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) χρηματικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-06-2024.