Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ο Καναδάς εντυπωσιάσε με τις εμφανίσεις του, έχοντας μάλιστα και αρκετές απουσίες στην αποστολή του. Η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας έκανε γνωστή την 20άδα από την οποία θα επιλεχθεί η ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τις επιλογές να είναι... τρομακτικές.

Έτοιμος να σκορπίσει... τρόμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Καναδάς

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ίσως και σαν το All Star Game του μπάσκετ των τελευταίων χρόνων. Οι ομάδες επιλέγουν τους καλύτερους για να τους εκπροσωπήσουν στην μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού με σύσσωμο το NBA να δίνει το παρών.

Μετά την αδιανόητη ομάδα που "κατεβάζουν" οι ΗΠΑ, τις εντυπωσιακές επιλογές σε Γερμανία και Σερβία αλλά και την οικοδέσποινα Γαλλία που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, σειρά πήρε ο Καναδάς, ο οποίος ανακοίνωσε την προεπιλογή των παικτών που θα παλέψουν για μία θέση στο Παρίσι.

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι εκείνα των Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και Τζαμάλ Μάρεϊ, με τους γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Ντένβερ Νάγκετς αντίστοιχα να είναι έτοιμα να ηγηθούν της προσπάθειας της χώρας τους. Στην αποστολή βρίσκεται και ο πρώην σέντερ της ΑΕΚ, Εμφιόντου Καμπενγκέλε.

Οι παίκτες που θα βρεθούν στο training camp του Οντάριο είναι: Κάιλ Αλεξάντερ, Νίκελ Αλεξάνγτερ-Γουόκερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Τρέι Μπελ-Χέινς Κεμ Μπιρτς, Οσέι Μπρίσετ, Ντίλον Μπρουκς, Λουγκέντ Ντορτ, Ζακ Εντέι, Μέλβιν Ετζίμ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Εμφιόντου Καμπενγκέλε, Τρέι Λάιλς, Τζαμάλ Μάρεϊ, Άντριου Νέμπχαρτ, Κέλι Ολίνικ, Ντουάιτ Πάουελ, Φιλ Σκραμπ, Τόμας Σκραμπ και Άντριου Γουίγκινς.