Ο Άρνε Σλοτ ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τη Λίβερπουλ και είναι εκείνος που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των "κόκκινων". Ο Ολλανδός προπονητής παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ομάδας σχολιάζοντας διάφορα θέματα.

H πρώτη συνέντευξη του Άρνε Σλοτ στη Λίβερπουλ και η αναφορά του σε Κλοπ και Γκουαρδιόλα

Η αντικατάσταση του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ ήταν εξ' αρχής μία τεράστια πρόκληση για την καριέρα του Άρνε Σλοτ, ο οποίος μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την Φέγενορντ, αποφάσισε να μετακομίσει στο Άνφιλντ για να δοκιμάσει τις δυνατότητες του.

Στην πρώτη συνέντευξη ως προπονητής των "ρεντς" ο Ολλανδός τεχνικός αναφέρθηκε στις συμβουλές τις οποίες του έδωσε ο προκάτοχος του, αλλά και στην κόντρα που υπήρχε στην Premier League ανάμεσα στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Γιούργκεν Κλοπ.

"Μου έδωσε αρκετά καλές συμβουλές αλλά αυτό που ξεχώρισα εγώ είναι ότι ήταν πραγματικά χαρούμενος για εμένα. Ο Κλοπ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα είναι ο μεγαλύτερος φαν μου, επειδή υποστηρίζει την Λίβερπουλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό δεν το βλέπεις εύκολα. Επομένως, όλο αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε επίσης την κατάσταση

Όλοι μας εμπνευστήκαμε από την αντιπαλότητα μεταξύ Σίτι και Λίβερπουλ. Εμπνευστήκαμε όλοι από τον Γκουαρδιόλα και τον Κλοπ και νομίζω ότι σε έναν μεγάλο σύλλογο, στον οποίο δούλεψα και στη Φέγενορντ, είναι ίσως το μόνο στυλ που μπορείς να παίξεις – να έχεις πολύ την μπάλα, να έχεις πολλή ενέργεια. Επίσης, νομίζω ότι τώρα υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ του συλλόγου που άφησα πίσω και του συλλόγου στον οποίο πρόκειται να δουλέψω τώρα."

Άρνε Σλότ: "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να οδηγήσω τη Λίβερπουλ στην κορυφή"


Ο Ολλανδός προπονητής σχολίασε στη συνέντευξη του και τους στόχους που έχει η Λίβερπουλ για τη νέα χρονιά, επαινόντας από την άλλη τον Γιούργκεν Κλοπ για την κατάσταση στην οποία άφησε την ομάδα πριν τελικά πάρει την απόφαση να αποχωρήσει.

"Όπως είπα ήδη, ο Γιούργκεν άφησε τον σύλλογο σε πολύ καλό σημείο. Νομίζω ότι έχουμε πολλή ποιότητα και ο τρόπος που έπαιξαν την περασμένη σεζόν ήταν ήδη εντυπωσιακός, οπότε θα χτίσουμε από εκεί. Φυσικά, θέλεις να πάρεις και μερικούς ανθρώπους μαζί σου γιατί ξέρουν ποιος είσαι, ξέρουν το στυλ παιχνιδιού σου και μπορούν να το μεταφράσουν και στα άλλα άτομα στο επιτελείο.

Αλλά αν πάτε σε έναν σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, μπορείτε να υποθέσετε –και το έχω ήδη παρατηρήσει– ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται ήδη εδώ. Έτσι, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους και των δύο "κόσμων" για να εφαρμόσουμε μερικά πράγματα από εμάς και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον σύλλογο ήδη λόγω των εννέα ετών που ο Γιούργκεν και το επιτελείο του δούλευαν εδώ

Υπάρχει μια αλλαγή, αλλά ελπίζω ότι η αλλαγή δεν είναι τόσο μεγάλη, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους παίκτες, έχουμε ακόμα τους ίδιους οπαδούς – και αν και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά, αυτό θα κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη! Περιμένω να εμφανιστούν ξανά την ερχόμενη σεζόν, και το ίδιο για τους παίκτες. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να οδηγήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".