Μπορεί να αγωνιστεί ο Τρίπιερ αριστερό μπακ με ανάποδο πόδι; Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει ο Αλεξάντερ Άρνολντ ως παρτενέρ του Ράις στη μεσαία γραμμή και οχι αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση; 

Κάθε παρουσία της εθνικής Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση... ιντριγκάρει και γεννά ποικίλες συζητήσεις, πόσο μάλλον στο φετινό Euro 2024 που τα "λιοντάρια" εμφανίζονται ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ακόμη και από... υπερυπολογιστές. 

Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να βρίσκεται μάλλον σε... τρικυμία από το ξεκίνημα του τουρνουά, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να δικαιώσει η ομάδα του την τεχνολογία. Γιατί για δεύτερο παιχνίδι (μετά το άθλιο β' ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Σέρβους) οι Άγγλοι... δεν βλέπονταν! Απλά αυτή τη φορά το πλήρωσαν. Ο Άγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την κριτική που δέχτηκε από συμπατριώτες του, αλλά παρέταξε ξανά την ίδια ακριβώς ενδεκάδα απέναντι στους Δανούς. Άλλο που δεν ήθελαν οι Σκανδιναβοί! 

Οι Άγγλοι κινδυνεύουν να μείνουν ακόμη και τρίτοι, χαμός στον 3ο όμιλο του Euro 2024

Το τελικό 1-1 όχι μόνο τους επιτρέπει να μείνουν ολοζώντανοι στη μάχη της πρόκρισης, αλλά μετά την ισοπαλία που απέσπασαν βάζουν "φωτιά" στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Κι αυτό γιατί όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες εξασφάλισης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ, ενώ οι Άγγλοι θα κινδυνέψουν ακόμη και να καταλήξουν τρίτοι, αν ηττηθούν από τους "αγριεμένους" Σλοβένους. Με νίκη, βέβαια, και παρά τις προβληματικές τους εμφανίσεις θα κόψουν πρώτοι το νήμα, διευκολύνοντας το μονοπάτι τους προς τα προημιτελικά.  

Δεν βλεπόταν η Αγγλία, δεν την ξύπνησε ούτε το γρήγορο γκολ του Κέιν

Βέβαια, για να έχουν πιθανότητες διάκρισης στη συνέχεια του Euro 2024, οι Άγγλοι θα πρέπει να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα τους. Γιατί μπορεί να απέφυγαν την ήττα απέναντι στους Σκανδιναβούς, αλλά και πάλι οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ... έφτυναν αίμα για να δημιουργήσουν μια φάση της προκοπής. Ασύνδετοι, χωρίς ενέργεια, αρκετά ευάλωτοι στα μετόπισθεν, χωρίς φαντασία στην επιθετική τους ανάπτυξη, με "απενεργοποιημένους" εξαιρετικά φορμαρισμένους παίκτες όπως ο Φιλ Φόντεν, δεν κατάφεραν να επενδύσουν ούτε στο σχετικά γρήγορο γκολ του Κέιν στο 18'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24zd8fmb5n5)

Αντί οι Βρετανοί να αξιοποιήσουν το τέρμα του πρώτου τους σκόρερ και να στριμώξουν στα σχοινιά τους Δανούς, έπραξαν ακριβώς το αντίθετο. Οπισθοχώρησαν ανεξήγητα, επέτρεψαν στους παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ να εγκατασταθούν στα καρέ του Πίκφορντ και φυσιολογικά να φτάσουν στην ισοφάριση στο 34' με υπέροχο μακρινό σουτ του... έτερου Χιούλμαντ, του Μόρτεν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24zqywywo1t)

Άλλαξε όλη του την επιθετική γραμμή ο Σάουθγκεϊτ

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε δραματικά την εικόνα των "λιονταριών" απλά οι Δανοί εμφανίστηκαν λιγότερο ορμητικοί και απειλητικοί στις δικές τους επιθέσεις. Η κίνηση του Σάουθγκεϊτ να δώσει ξανά (όπως και με τους Σέρβους) πρόωρο τέλος στο "πείραμα" Άρνολντ στα χαφ και να αντικαταστήσει τον άσο της Λίβερπουλ με τον Γκάραχερ στο 54' έκανε τους Άγγλους λίγο πιο λειτουργικούς και σίγουρα πιο ορθόδοξους στην ανάπτυξή τους, χωρίς ωστόσο να αλλάξει δραματικά η εικόνα τους. Ενδεχομένως και η θεά τύχη να ήθελε να τους τιμωρήσει για την εικόνα τους και γι' αυτό το λόγο έστειλε την μπάλα από το σουτ του Φόντεν στο δοκάρι της εστίας του Σμάιχελ στο 56'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24zwxgudoft)

Μην αντέχοντας να βλέπει τα χάλια της ομάδας του, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προχώρησε σε μια ασηνήθιστη κίνηση στο 69' αντικαθιστώντας και τους τρεις επιθετικούς του βγάζοντας από το παιχνίδι ταυτόχρονα τους Κέιν, Φόντεν, Σάκα. Κίνηση πανικού; Επιλογή... απόγνωσης; Πιστοποιητικό... τρικυμίας; Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, το 1-1 παρέμεινε αναλλοίωτο και οι χιλιάδες Άγγλοι έσπευσαν να πιουν μια μπύρα παρηγοριάς για να ξεχάσουν το θέαμα που είδαν από την ομάδα τους για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Που να βρουν κουράγιο να τραγουδήσουν ξανά "It's coming home"; 

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεγκαρντ, Κρίστενσεν, Μέλε, Κρίστιανσεν (57' Μπαχ), Χοίμπιεργκ, Χιούλμαντ (82' Νόργκααρντ), Έρικσεν (82' Όλσεν), Βιντ (57' Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67' Πόουλσεν).
Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ, Άρνολντ (54' Γκάλαχερ), Ράις, Φόντεν (69' Μπόουεν), Σάκα (69' 'Εζε), Μπέλιγχαμ, Κέιν (69' Γουότκινς).