Ο Κιλιάν Εμπαπέ, αρχηγός της εθνικής Γαλλίας στο Euro 2024, το ξέρει ότι... μοιάζει με χελωνονιντζάκι. Άλλωστε οι συμπαίκτες του στην στην Παρί Σεν Ζερμέν τού έκαναν δώρο μια σχετική μάσκα προσφάτως, με την οποία πόζαρε περιχαρής. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον έσπασε τη μύτη του στην πρεμιέρα της εθνικής Γαλλίας στο Euro 2024, έπειτα από τη σύγκρουσή του με τον Κέβιν Ντάνσο, αμυντικό της Αυστρίας

Ο Εμπαπέ έμοιαζε να μένει εκτός της προσεχούς αναμέτρησης της Γαλλίας με την Ολλανδία (21/6-22:00). Το παιχνίδι είναι θεωρητικά κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Πάντως, είναι τα φαβορί για το 1-2 στον τέταρτο όμιλο. Ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Ιουνίου, η Ομοσπονδία της Γαλλίας δημοσίευσε φωτογραφία του Εμπαπέ από την προπόνηση. Ο 25χρονος στράικερ φορούσε μάσκα τρικολόρ, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Η μάσκα αυτή φέρεται να προστατεύει απολύτως τη μύτη. Είναι άγνωστο, όμως, αν ο Εμπαπέ είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι απέναντι στους "οράνιε". 

Euro 2024: Εμπαπέ, το πέμπτο χελωνονιντζάκι

Πάντως, η σύνδεση με τα χελωνονιντζάκια είναι δεδομένο. Μοιάζει ακόμα περισσότερο με τους πιο κουλ τύπους που έχουν δει ποτέ οι πολεμικές τέχνες. Συν τοις άλλοις, έχουν και ονόματα σπουδαίων Ιταλών καλλιτεχνών. Ντονατέλο, Λεονάρντο, Ραφαέλ και Μικελάντζελο. 

Ο Τζορτζ Μπεστ ήταν το "πέμπτο σκαθάρι", ο Εμπαπέ πρέπει να είναι το "πέμπτο χελωνονιντζάκι".