Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη καλοκαιρινή του μεταγραφή, που έχει να κάνει με τον Μάρκο Στάμενιτς. Θα έρθει με δανεισμό από τη Νότιγχαμ, η οποία μόλις έβαλε τις υπογραφές για την απόκτη του από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Μάρκο Στάμενιτς είναι διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία, ενώ έχει και υπηκοότητα Σερβίας λόγω των γονιών του. Ο 22χρονος χαφ θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό, με τις πληροφορίες να λένε πως είναι ήδη στην Ελλάδα.

Φέτος με τον Ερυθρό Αστέρα κατέγραψε 35 συμμετοχές με τις 22 από αυτές να ήταν για το πρωτάθλημα κι άλλες 4 για το Champions League. Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά έχουν να λένε για ένα "6άρι" με εξαιρετική αντίληψη στην αμυντική λειτουργία, μπορεί να δώσει μεγάλη ασφάλεια στην τετράδα της άμυνας, ενώ παράλληλα έχει πάνω από 80% ποσοστό σε σωστές πάσες και είναι εξαιρετικός στο να δημιουργεί φάσεις με ψηλές μπαλιές.

Η μελέτη του Στάμενιτς από τον Μεντιλίμπαρ


Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ήδη μελετήσει τον Στάμενιτς και φυσικά ήταν αυτός που άναψε το πράσινο φως για να ενταχθεί στους "ερυθρόλευκους". Είναι γνωστό πως δεν γίνεται τίποτα πριν πάρει εκείνος την απόφαση για κάθε ποδοσφαιριστή που θα ενταχθεί στην ομάδα.

Ο Βάσκος τεχνικός είδε πολύ θετικά το γεγονός πως έχει καλή τεχνική και μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία επιθέσεων σε πρώτο χρόνο και στην μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Παράλληλα διαπίστωσε πως είναι εξαιρετικός στην επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα και γενικά στο να κλείνει τρύπες μπροστά από την αμυντική τετράδα. Είναι κι ένας παίκτης σε μικρή ηλικία (22 ετών), κάτι που θέλει και ο Μεντιλίμπαρ, με την επιθυμία του να είναι να κατέβει κι άλλο ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ.

Το πλάνο του Μεντιλίμαρ για το κέντρο του Ολυμπιακού


Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάνει τα πλάνα του για τον νέο Ολυμπιακό έχοντας ήδη στο… οπλοστάσιο του και τον Μάρκο Στάμενιτς, για τον οποίον απομένει μόνο η ανακοίνωση, έχοντας πια στο μυαλό του δύο μέτωπα.

Οι εξελίξεις σε αυτά θα φέρουν την τελική εξάδα στο ρόστερ της μεσαίας γραμμής. Ο ρυθμιστής στα "6άρια" είναι αυτή τη στιγμή ο Βιθέντε Ιμπόρα, που είναι στην Αθήνα κι έχει ανοικτή επικοινωνία με την ομάδα για την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν χρόνο ακόμη, ειδικά απ’ τη στιγμή που η περίπτωση της Λεβάντε έχει «κολλήσει».

Αν ο Ιμπόρα μείνει, τότε ο Ολυμπιακός κλείνει τις θέσεις στο «6» μαζί με τους Eσε και Στάμενιτς και ρίχνει το βάρος του στα «8άρια». Εκεί, δεν υπάρχει πλέον Καρβάλιο, που έληξε το συμβόλαιό του, με τον Βάσκο να έχει τον Τσικίνιο και να ελπίζει πως θα βρεθεί η λύση με τον Ορτα.