Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ, ήταν κάτι που γνώριζε καιρό ο Ματίας Αλμέιδα, πως θα συμβεί. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τα είχε πει όλα στον Αργεντινό τεχνικό και του είχε πει πολλά για τον Μάριο Ηλιόπουλο. Κάτι που διαπίστωσε και από κοντά ο τεχνικός στην προ ημερών κουβέντα που είχε με τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Ο Ματίας Αλμέιδα ποντάρει πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις. Κάτι που κάνει και στην ΑΕΚ. Για να μπορέσει να δουλέψει πρέπει να αισθάνεται άνετα με τους ανθρώπους που έχει γύρω του. Τον Μάριο Ηλιόπουλο, δεν τον γνώριζε, ωστόσο τώρα ξέρει.

Οι δυο τους είπαν πολλά στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΑΕΚ. Δεν ήταν μόνο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό τα όσα συζήτησαν. Μίλησαν και για την φιλοσοφία ζωής τους αλλά και την συνεργασία που θα έχουν από εδώ και στο εξής.

Η αλλαγή του Αλμέιδα μετά την επαφή με τον Ηλιόπουλο για την ΑΕΚ


Ο Ματίας Αλμέιδα ζήτησε από τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ να παρέχει ηρεμία στην ομάδα για να μην χαλάσει το κλίμα μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Με τον Ηλιόπουλο να απαντάει πως αυτό θα κάνει άμεσα κι έτσι έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την συζήτηση που είχαν και ο Ματίας Αλμέιδα αισθάνεται καλύτερα και αφοσιώνεται στην δημιουργία της νέας ΑΕΚ.

Το ενσταντανέ του Ηλιόπουλου με τον Αλμέιδα

Χαρακτηριστικό και αυτό που έγινε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Ηλιόπουλος.

Κάποια στιγμή ο νέος ιδιοκτήτης σηκώθηκε όρθιος και απευθύνθηκε στον Αργεντίνο τεχνικό που έδωσε το παρών, λέγοντάς του στα ισπανικά:

"Σήκω, Ματίας. Συνεχίζουμε να προοδεύουμε. Πάμε για μάχες, πάμε για μεγάλες στιγμές. Πάμε για τη μεγάλη ιδέα της ΑΕΚ. Φόρτσα! Έλα, έλα", με τον Αλμέιδα να σηκώνεται από τη θέση του και να αγκαλιάζει θερμά τον Ηλιόπουλο.