Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν έχει ακόμη μιλήσει για το αν θα ενισχύσει την εθνική Σλοβενίας στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) και, πιθανότατα, απέναντι στην εθνική Ελλάδος. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει ζήτημα ηθελημένης απουσίας του, ακόμα κι αν πρέπει να ξεκουραστεί. Ο Ντόντσιτς είναι κάθε καλοκαίρι παρών, όχι μόνο τις χρονιές των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αστέρας των Ντάλας Μάβερικς έφτασε ως τους τελικούς του NBA και έπαιξε με ενέσεις απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς

Το δαχτυλίδι μπορεί να πήγε στη Βοστόνη, αλλά για τον Ντόντσιτς οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν. Η εθνική Σλοβενίας προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Είναι στον ίδιο όμιλο με την Κροατία και τη Νέα Ζηλανδία. Εφόσον προκριθεί, θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο πιθανότατα της Ελλάδας ή της Δομινικανής Δημοκρατίας, που είναι στον ίδιο όμιλο με την Αίγυπτο. Επιπλέον, θα πρέπει να νικήσει και στον τελικό του προολυμπιακού. 

Εθνική Ελλάδος: "Θα είναι εκεί ο Ντόντσιτς"

Οι Σλοβένοι έχουν πάθει εξάρτηση από τον Ντόντσιτς και τον περιμένουν. Πολλοί υποθέτουν ότι δεν θα πάει. Ωστόσο, στο Ντάλας, που τον ζουν, σχεδόν αποκλείουν να μην παίξει για την εθνική της χώρας του. "Το να παίζει για τη Σλοβενία είναι μία από τις χαρές του, η ευχαρίστησή του. Αν μπορεί να περπατήσει, πιστεύω ότι θα παίξει" ήταν η ατάκα του τζένεραλ μάνατζερ των Μάβερικς, Νίκο Χάρισον, που πρόσθεσε πως: "Έπαιξε πληγωμένος στους NBA Finals, αλλά είναι μαχητής. Πάντα παλεύει με ό,τι τραυματισμό κι αν αντιμετωπίζει. Νομίζω ότι θα είναι εκεί και για την εθνική ομάδα της χώρας του".