Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν γενικώς ευχαριστημένος από την εικόνα της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στο πρώτο φιλικό της ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) με τη Πολωνία και τη νίκη με σκορ 78-73. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε πολλά να πει, τόσο για τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, που τον άφησε εκτός δράσης, όσο και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ίδια την ομάδα. 

Βασίλης Σπανούλης: "Συνήθεια είναι η νίκη"

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε πρώτα στη flash interview. 

Για το παιχνίδι: "Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Έχουμε μεγάλη δύναμη σε αυτό. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Πρέπει να δουλέψουμε. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Στη συνολική εικόνα είμαι πολύ ευχαριστημένος, είχαμε δύο προπονήσεις. Είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να χτίσουμε συνήθειες, μια συνήθεια είναι να νικάς. Δεν μπορείς να νικάς πάντα εύκολα, για αυτό θέλουμε δυνατά φιλικά".

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα: "Εντάξει, ο Κώστας είναι μία μεγάλη απουσία για την Εθνική Ομάδα. Όλοι ξέρουμε τι παίκτης είναι. Ήθελε πολύ να είναι εδώ. Έχει έναν τραυματισμό που δεν μπορεί να είναι εδώ. Πλέον τα υπόλοιπα παιδιά πρέπει να καλύψουν το κενό του και να παίξουμε για την πατρίδα μας".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25xhvhahjwp)

Βασίλης Σπανούλης: "Περιμένουμε τους τρεις για να είμαστε πλήρεις"


"Ήταν το πρώτο μας φιλικό παιχνίδι σε αυτή τη μίνι προετοιμασία που κάνουμε για το pροολυμπιακό τουρνουά. Παίζαμε απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που είναι πολλά χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή. Μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ νίκησε τη Σλοβενία και πέρασε στην τετράδα. Είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα, όπως είδατε όλοι.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Σε τρεις περιόδους φάγαμε 45 πόντους και ίσως και λιγότερους αν εξαιρέσουμε 3-5 πόντους στο τέλος. Ήταν εξαιρετική η άμυνά μας. Βγάλαμε ενέργεια, είχαμε 26 ασίστ. Για μια ομάδα που έχει κάνει δύο προπονήσεις, το να δώσεις 26 ασίστ δείχνει την ποιότητά μας ως ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν χρόνια για να έχουν αυτόν τον αριθμό. Είχαμε 26 ασίστ με 28 χαμένα τρίποντα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και ρεκόρ σήμερα στις ασίστ. Δεν μου αρέσει ο συσχετισμός τρίποντα με δίποντα, πολλές φορές στο μπάσκετ παίζουμε με τα νούμερα. Είναι και τι σου δίνει η άμυνα. Η Πολωνία ήταν μια ομάδα που έπαιζε πολύ κλειστά, όμως διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25x7kou63y9)

Πιστεύω κατά γενική ομολογία είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά για πρώτο παιχνίδι. Είναι παιδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πρώτη εβδομάδα, για να τα φρεσκάρουμε κιόλας. Χρειαζόμαστε ακόμα κάποιες προπονήσεις και τα δύο φιλικά που έχουμε για να είμαστε έτοιμοι για το Προολυμπιακό".


vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas4
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas3
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas2
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas1
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas12
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas11
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas10
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas9
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas8
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas7
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas6
vasilis_spanoulis_proolympiako_antetokounmpo_sloukas5


Για τα στοιχεία που επιθυμεί να έχει η εθνική ομάδα: "Τα στοιχεία που πρέπει να βάλουμε είναι να έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στην μπάλα. Έχουμε ίσως μια από τις καλύτερες περιφερειακές γραμμές που υπάρχουν. Έχουμε τεράστιο μέγεθος στους ψηλούς και πολύ αθλητικά παιδιά. Γενικά ως ομάδα μπορούμε να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και να τρέξουμε μετά στον αιφνιδιασμό. Μας έλειψε το ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο που ήταν 3-13 και μας χάλασε λίγο τον ρυθμό.Έχουμε παιδιά στην επίθεση που μπορούν να διαβάσουν εξαιρετικά το παιχνίδι. Μπορούμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα πολύ καλά, όπως δείχνουν και οι 26 ασίστ.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε και τα τρία παιδιά να γυρίσουν στις προπονήσεις. Τον Γιάννη (σημ. Αντετοκούνμπο), τον Κώστα (σημ. Αντετοκούνμπο) και τον Κώστα (σημ. Παπανικολάου). Πρέπει να δεθεί η ομάδα, να μπούν και αυτοί στις προπονήσεις. Ειδικά ο Γιάννης και ο Κώστας, που δεν έχουν κάνει καθόλου, και να δούμε πλήρη την ομάδα στο Ακρόπολις.

Πολλές φορές πρέπει να κοιτάμε και τα θετικά κομμάτια της ομάδας, γιατί στις εθνικές ομάδες ξέρουμε ότι δεν μπορείς να παίξεις σπουδαίο μπάσκετ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν θυμάστε καλά, σε όλες οι επιτυχίες και στα μετάλλια που πήραμε, δεν παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ. Οι Έλληνες έχουμε ένα σημαντικό προσόν, έχουμε ψυχή και ξέρουμε να κερδίζουμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα".