Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της χρονιάς φάνταζαν δίκαια το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA. Το πολύ καλό ξεκίνημα τους και κυρίως ο πλουραλισμός που είχαν στην επίθεση τους έδωσαν μία παραπάνω ώθηση για να σηκώσουν την κούπα στο τέλος οι Μπόστον Σέλτικς.

Η παρέλαση των πρωταθλητών του NBA, Μπόστον Σέλτικς

Ήταν καλύτεροι καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι Μπόστον Σέλτικς τερματίζοντας στην κορυφή όλου του NBA στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα κρίσιμα Playoffs της διοργάνωσης.

Δεν έδειξαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κόντρα σε δύσκολες ομάδες όπως οι Μαϊάμι Χιτ και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους τραυματισμούς βέβαια των αντίπαλων σούπερ σταρ να τους ανοίγουν το... δρόμο διάπλατα για την επιτυχία.



Στους τελικούς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς κοίταξαν περισσότερο την άμυνα τους παρά την επίθεση, καθώς γνώριζαν πολύ καλά πως αν περιόριζαν παίκτες όπως ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Καϊρί Ίρβινγκ τότε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή θα γίνει δικό τους.



Κάτι τέτοιο συνέβη τελικά, με τους "Κέλτες" να στέφονται για 18η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές στο NBA, με τους οπαδούς τους να το πανηγυρίζουν στην παρέλαση της Βοστώνης, καθώς πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος στάθηκε στο πλευρό τους.