Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους Σακραμέντο Κινγκς, με τις ανταλλαγές στο NBA να μπορούν να του δώσουν την ευκαιρία να δείξει αλλού το ταλέντο του, έχοντας πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Σενάριο για ανταλλαγή στο NBA του Λαβίν στους Σακραμέντο Κινγκς

Μία από τις κινήσεις που έκαναν εντύπωση στο NBA ήταν η ανταλλαγή που πραγματοποίησαν οι Σικάγο Μπουλς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, δίνοντας τον Άλεξ Καρούσο και παίρνοντας στη θέση του τον Τζος Γκίντεϊ, δείχνοντας πως έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν την ομάδα τους ξανά από την αρχή.

Το λεγόμενο "rebuild" που πραγματοποιούν ανέκαθεν ανά τα χρόνιας οι ομάδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναμένεται να συνεχιστεί με την απομάκρυνση από το ρόστερ των "Ταύρων" του Ζακ Λαβίν, ενός γκαρντ σκόρερ που έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Εμπλοκή Βεζένκοφ στην ανταλλαγή του Λαβίν στο NBA

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μάλιστα, η ομάδα που φέρεται να είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την απόκτηση του είναι οι Σακραμέντο Κινγκς, με τους "Βασιλιάδες" να σκέφτονται να συμπεριλάβουν στην προσφορά τους και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο πρώην MVP της Euroleague μπορεί από τη μία να μην είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα στο Σακραμέντο, αλλά επ' ουδενί δεν θα έλεγε "όχι" σε μία δεύτερη ευκαιρία στο NBA και ο... χώρος που ανοίγει στο ρόστερ των Μπουλς ίσως τον ικανοποιήσει.

Αν κι εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η ανταλλαγή και ο Σάσα Βεζένκον βρεθεί στο Σικάγο, τότε η ομάδα του θα έχει το δικαίωμα να επιλέγει μέσα σε 48 ώρες αν θα τον κρατήσει στο ρόστερ της ή θα τον βάλει στη λίστα των waivers όπου θα παραμείνει για 48 ώρες μέχρι να μείνει τελικά ελεύθερος.