Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ αντιμετώπισε την Πολωνία στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά και επικράτησε με 78-73, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία, αλλά και πράγματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης.

Αποχώρησε από την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ο Αβδάλας

Αρχίζουν και μειώνονται οι παίκτες στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ πως ο Κώστας Σλούκας δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά, ήρθε η ώρα να αποχωρήσει και ο Νεοκλής Αβδάλας.

Ο νεαρός μπασκετμπολίστας πήρε το βάπτισμα του πυρός υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη και με κυριότερο στόχο να βοηθήσει στις προπονήσεις και στα σχήματα που δοκιμάζει ο ομοσπονδιακός προπονητής για τους αγώνες της ομάδας.

Η ΕΟΚ σε ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως: "Ο Νεοκλής Αβδάλας έκανε σήμερα (22/6) την τελευταία του προπόνηση με την Εθνική ανδρών, αλλά όχι και συνολικά με τις Εθνικές ομάδες φέτος.

Ο Αβδάλας αφού συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προετοιμασία της Ανδρών, αποχαιρέτισε μετά το τέλος της προπόνησης και ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική εφήβων, που δουλεύει για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Πλέον στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών υπάρχουν 17 παίκτες, με τη δουλειά να συνεχίζεται καθημερινά αφού και σήμερα, μια μέρα μετά το πρώτο φιλικό με την Πολωνία, υπήρξε προπόνηση μπαίνοντας σταδιακά και σε ρυθμούς τουρνουά “AEGEAN Aκρόπολις” που αρχίζει την Τρίτη (25/6) με τον αγώνα με αντίπαλο το Μαυροβούνιο".