Ξεκίνησε το Euro 2024 ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά οι εμφανίσεις της έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά. Η Αγγλία βρίσκεται στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να δίνει τη δική του εξήγηση.

Η εξήγηση του Σάουθγκεϊτ για τις εμφανίσεις της Αγγλίας στο Euro 2024

Κοιτώντας κάποιος τη βαθμολογία στον τρίτο όμιλο του Euro 2024 και την Αγγλία στην πρώτη θέση με τέσσερις πόντους θα έλεγε πως όλα κυλούν φυσιολογικά μιας και τα "τρία λιοντάρια" έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάσης της διοργάνωσης.

Οι εμφανίσεις όμως της Αγγλίας στη νίκη κόντρα στη Σερβία αλλά και στην ισοπαλία κόντρα στη Δανία, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα των δύο αυτών αναμετρήσεων έχουν δημιουργήσει μεγάλο φόβο στους οπαδούς της ομάδας.

Ο προπονητής των "τριών λιονταριών", Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδωσε τη δική του εξήγηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση κόντρα στους Δανούς αναφέρθηκε στη φυσική κατάσταση που δεν έχουν οι παίκτες του

"Δεν πρεσάρουμε καλά, δεν έχουμε την απαιτούμενη ένταση. Η φυσικά μας κατάσταση μας θέτει περιορισμούς σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπορούμε να πρεσάρουμε όσο ψηλά θέλουμε και το κάναμε στα προκριματικά. Επίσης, δεν κρατάμε την μπάλα όσο θα έπρεπε. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή και να χτίζουμε τις επιθέσεις μας με μεγαλύτερο έλεγχο."