Τους πρώτους τους βαθμούς στο Euro 2024 έψαξαν Γεωργία και Τσεχία στον μεταξύ τους αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου. Οι μεν είχαν ηττηθεί από την Τουρκία με 3-1 και οι δε έχασαν στο φινάλε με ανατροπή από την Πορτογαλία με 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ' ολοκλήρου στους Τσέχους που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να προηγηθούν, αλλά εκείνοι που το κατάφεραν τελικά στις καθυστερήσεις ήταν οι Γεωργιανοί με τον Μικαουτάντζε.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, η Τσεχία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με περιπετειώδη τρόπο με τον Πάτρικ Σικ. Οι δύο ομάδες πίεσαν για να βρουν το γκολ της νίκης, αλλά το τελικό 1-1 "ψαλιδίζει" τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Τσεχία τις πολλές ευκαιρίες - Η Γεωργία το γκολ στις καθυστερήσεις

Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για τους Τσέχους που έχασαν τρεις διαδοχικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά ο Μαμαρντασβίλι ήταν εκεί για να διώξουν διαδοχικά σε κόρνερ για την ομάδα του που κατάφερε να γλιτώσει το γκολ στις πρώτες φάσεις του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26ki8yjyo49)
Το γκολ δεν άργησε να έρθει τελικά για την Τσεχία με τον Χλόζεκ στο 23ο λεπτό να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, αλλά το τέρμα τελικά δεν μέτρησε λόγω της επέμβασης του VAR μιας και ο εξτρέμ της Μπάγερ Λεβερκούζεν βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26kpm0mzvwx)
Η Γεωργία προσπαθούσε να βρει τρόπους να απειλήσει, με κυρίαρχο πρωταγωνιστή στις περισσότερες επιθετικές ενέργειες τον Κβαρατσχέλια, ο οποίος περνούσε διαδοχικά τους αντιπάλους του, αλλά δεν κατάφερνε στο τέλος να δημιουργήσει κάτι επικίνδυνο για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26l6ydc8tjd)
Η μεγάλη φάση που έψαχνε σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Γεωργία ήρθε τελικά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με το VAR να συμβουλεύει τον διαιτητή να πάει να δει την οθόνη για πέναλτι και Μικαουτάντζε να ευστοχεί και να βάζει μπροστά στην ομάδα του σκορ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26ladcnc0k9)
Οι Τσέχοι αν και σοκαρισμένοι από τις διαδοχικές ευκαιρίες, έψαξαν στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου να ισοφαρίσουν, αλλά σε ακόμη μία προσπάθεια τους έπεσαν πάνω στον "κέρβερο" Μαμαρντασβίλι να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

Ισοφάρισε η Τσεχία με τον Σικ - "Έκλεψε" την ισοπαλία η Γεωργία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την Τσεχία να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, που θα τη βάλει ξανά στη διεκδικήση της νίκης στον αγώνα, αλλά η Γεωργία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Μεχβαμπισβίλι στο 57ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26lqa48tmwx)
Ότι δεν κατάφεραν για 59 λεπτά με ορθόδοξο τρόπο, το πέτυχαν με ανορθόδοξο οι Τσέχοι, με τον Πάτρικ Σικ να σκοράρει μπροστά από την εστία με το στήθος, εκμεταλλευόμενος το κόρνερ του Τσουφάλ και την κεφαλιά πάσα του Λιγκρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26m5r3alcwx)
Τρία λεπτά αργότερα η Τσεχία έφτασε μία ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Κρέιτσι δεν σημάδεψε σωστά, με την κεφαλιά του να πηγαίνει λίγο άουτ και να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Γεωργίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26m8k63q6ep)
Η πίεση των Τσέχων συνεχίστηκε, αλλά εκείνη που έφτασε μία ανάσα τελικά από τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η Γεωργία με τον Λομπζανίτσε να στέλνει την μπάλα άουτ σ' ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26mp3zglpw1)


Γεωργία (Βίλι Σανιόλ):
 Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια (82΄Γκβελεσιάνι), Κάσια, Ντβαλί, Κακαμπάτζε, Τσιταϊσβίλι (62΄Λοκοσβίλι), Κοχορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Νταβιτασβίλι (62΄Τσακβετάτζε), Κβαρατσχέλια (83΄Λομπιανίτζε), Μικαουτάτζε (88΄Κβιλιτάια)

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Γιούρασεκ (82΄Σέβτσικ), Προβόντ (82΄Μπαράκ), Σούτσεκ, Τσέρνι (55΄Γιούρασεκ), Χλόζεκ (55΄Λινγκρ), Σικ (68΄Σιτίλ)