Η μητέρα του Πελέ, Σελέστε Αράντες, δεν είναι πια στη ζωή. "Έφυγε" σε ηλικία 101 ετών και σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τον θάνατο του Βραζιλιάνου θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι ενώ ο ίδιος ήταν 82 ετών.

Εδώ και χρόνια έπασε από άνοια η μητέρα του Πελέ και όπως είχε αποκαλύψει η αδελφή του Βραζιλιάνου θρύλου, Μαρία Λουσία ντο Νασιμέντο, ποτέ δεν έμαθε για τον θάνατο του γιου της.

Την είδηση έκανε γνωστή η Σάντος, η ομάδα που συνδέθηκε με τον Πελέ, όσο καμία άλλη.

"Ήταν 101 χρόνια μιας ιστορίας ζωής γεμάτη έμπνευση. Μία μαύρη γυναίκα που αντιμετώπισε τις άπειρες αντιξοότητες της ζωής για χάρη της οικογένειάς της. Αναπαύσου εν ειρήνη Βασίλισσα. Η στοργή, ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη της Σάντος θα μείνουν για πάντα", αναφέρει στην ανακοίνωση του το βραζιλιάνικο κλαμπ.


Ο Εντρίκ και ο Πελέ

Στο μεταξύ τελευταία ο νεαρός άσος Εντρίκ είναι αυτός που αναγράφεται πως μπορεί να γίνει ο νέος Πελέ. Ο 17χρονος επιθετικός που είναι στο Κόπα Αμέρικα με την Εθνική Βραζιλίας έχει πάρει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε πει: "Ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει το βάθρο του Πελέ. Είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Θέλω απλώς να είμαι ο Έντρικ. Θέλω να τους δείξω ποιος είναι ο Έντρικ".

Ο νεαρός άσος διαθέτει εντυπωσιακή ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ποδοσφαιρική ευφυϊα, στοιχεία που "υποχρέωσαν" τον τεχνικό της Παλμέιρας, Αμπελ Φερέϊρα, να του δώσει φανέλα βασικού σε ηλικία 16 ετών.

"Πολλοί παίκτες θέλουν να είναι το νούμερο 9 στην εθνική ομάδα. Δεν δίνω σημασία σε αυτό, θέλω απλώς να είμαι εκεί και να παίζω", είπε ο νεαρός άσος αναφορικά με την Εθνική Βραζιλίας.