Η Αϊτάνα Μπονάμάτι εξαργύρωσε μια σούπερ σεζόν με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας κατακτώντας την Χρυσή Μπάλα.

Η 26χρονη ποδοσφαιρίστρια πήρε και το αντίστοιχο βραβείο της FIFA. Είναι πλέον ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο και όχι άδικα. Τώρα απολαμβάνει τις διακοπές της στη Μήλο ανεβάζοντας και φωτογραφίες.

Η Μπονμάτι παίζει από το 2012 στη Μπαρτσελόνα, είναι Καταλανή, και μεταξύ άλλων έχει κερδίσει 3 Champions League. Το 2023 κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ισπανίας.

bonmati_milos_1
bonmati_milos_2


Η Αϊτάνα Μπονμάτι είναι μια από τις καλύτερες χαφ στον κόσμο, φόρεσε το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ισπανίας σε νεαρή ηλικία, κυνηγά τη βελτίωση και έμαθε να διεκδικεί τα θέλω της σε κάθε βήμα. Αγάπησε τη στρογγυλή θεά σε τρυφερή ηλικία και παρά τις αντιδράσεις των αγοριών συμμαθητών της έμπαινε με πάθος σε κάθε φάση αποδεικνύοντας ότι το φύλο δεν είναι περιορισμός για το άθλημα.

Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1998 σε μια χώρα που το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα αλλά τρόπος ζωής. Κάνοντας τα πρώτα της παιδικά βήματα στη Βαρκελώνη, κυνηγούσε τη μπάλα και άρχισε να την κλωτσά με πάθος. Ζούσε στη σκιά του Καμπ Νόου και της Μπαρτσελόνα, δυο στοιχεία που τη βοήθησαν να γαλουχήσει μια αθλητική ιδέα και να γεμίσει φιλοδοξίες και όνειρα.


Όταν η Μπονμάτι κατέκτησε το Champions League


Η σημαντικότερη της στιγμή ήταν το 2019, όταν και πανηγύρισε την κατάκτηση του UEFA Women's Champions League. Η Αϊτάνα ήταν μια από τις παίκτριες κλειδιά στο σύστημα του προπονητή της. Η ήρεμη και σχεδόν αλάνθαστη παρουσία της στον άξονα, βοήθησαν την ομάδα να φτάσει μέχρι τον τελικό και εκείνη να θεωρηθεί μία από τις καλύτερες χαφ στον κόσμο.

Είναι πρεσβευτής του ιδρύματος Γιόχαν Κρόιφ και έγινε η πρώτη γυναίκα το 2021 που χορηγεί ένα "Cruyff Court", ένα από τα δωρεάν μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου του Ιδρύματος για την προώθηση του αθλητισμού σε παιδιά και νέους.

Όπως υποστήριξε η ίδια σε συνέντευξη της, "μέσω του ιδρύματος γίνεται προσπάθεια ώστε αγόρια και κορίτσια, ανεξάρτητα από το περιβάλλον όπου γεννήθηκαν, να έχουν τους πόρους για πρόσβαση στον αθλητισμό και να μπορούν να διασκεδάσουν και να μάθουν και να εξελιχθούν".