Με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ, ο Μίλτος Τεντόγλου διοργανώνει και εφέτος το δικό του πάρτι στο 2ο Piraeus Street Long Jump, που θα δείτε αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου στο MEGA PLAY.

Με το χρυσό µετάλλιο στις αποσκευές του αλλά και ένα ασύλληπτο σερί πέντε καλύτερων επιδόσεων για φέτος στον κόσµο στο ευρωπαϊκό πρωτάθληµα στη Ρώµη, ο χρυσός Ολυµπιονίκης παίρνει θέση στο σκάµµα µπροστά από το εµβληµατικό κτίριο του ∆ηµοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Με στόχο να βρει τα δύο εκατοστά που του έλειψαν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται αύριο στο 2o Piraeus Street Long Jump.

Η πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα φιλοξενήσει και πάλι το event, με το πρόγραμμα να ξεκινά στις 17:00 με τον αγώνα των γυναικών και τη σκυτάλη να παίρνει εκείνος των ανδρών στις 18:30 με μετάδοση από το Mega Play.

O χρυσός Ολυμπιονίκης έχει ήδη δεχθεί και το… πικάρισμα από τον καλό του φίλο Εμμανουήλ Καραλή, που πριν από μερικές ημέρες έσπασε το ρεκόρ του Κώστα Φιλιππίδη. Άλλωστε σε υπερυψωμένες διαδρομές, ο Τεντόγλου έχει κάνει τις καλύτερες επιδόσεις του με 8,55 στο Βελιγράδι και 8,65 στη Ρώμη.




Το περσινό 1ο Piraeus Street Long Jump συγκέντρωσε έξω από το ∆ηµοτικό Θέατρο Πειραιά ορισµένους από τους κορυφαίους άλτες του µήκους, ανάµεσά τους και τότε τον Μίλτο Τεντόγλου, που έκλεισε τον αγώνα του στα 8.24, και βγήκε νικητής, στην πιο δυνατή στιγµή της διοργάνωσης.

Με το τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου µοίρασε χαµόγελα σε µικρούς και µεγάλους, βγήκε δεκάδες φωτογραφίες µε φίλους του στίβου που περίµεναν υποµονετικά και άκουσε αρκετές φορές ρυθµικά το όνοµά του. Έτσι, και φέτος, είναι αναµφίβολα ο µεγάλος σταρ της διοργάνωσης.

Πάντως, για µια ακόµη χρονιά, εκτός από τον Μίλτο Τεντόγλου, το «παρών» στην αθλητική γιορτή θα δώσουν κορυφαίοι άλτες του µήκους όπως ο Σουηδός Τόµπιας Μοντλέρ και ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία. Τον αγώνα περιγράφουν ο Παναγιώτης Περπερίδης και ο ∆ήµος Μπουλούκος. Στο ρεπορτάζ ο ∆ηµήτρης Θεοδωρόπουλος.

Ο κλασικός αθλητισµός επιστρέφει στους δρόµους του Πειραιά, εκεί που έλαβαν χώρα πριν από 168 χρόνια οι πρώτοι «άτυποι» Ολυµπιακοί Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία. Το 2ο Piraeus Street Long Jump διοργανώνεται στο πλαίσιο του World Athletics Continental Tour, στην κατηγορία Silver, για το άλµα εις µήκος ανδρών και γυναικών. Την πρωτοποριακή διοργάνωση, που θα προβάλει το Mega, έχουν αναλάβει από κοινού ο ∆ήµος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα του World Athletics Continental Tour.