Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι του Copa America ήταν εκείνο ανάμεσα στο Εκουαδόρ και τη Βενεζουέλα, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν απ' όλα στην αναμέτρηση και τους τυπικά φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που ανέτρεψαν της εις βάρος τους κατάσταση κι έβαλαν φωτιά στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Προηγήθηκε το Εκουαδόρ παρά την κόκκινη κάρτα του Βαλέντσια

Τα πράγματα ξεκίνησαν με τις χειρότερους οιωνούς για το Εκουαδόρ, καθώς μόλις στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής μέσω του VAR άλλαξε την κίτρινη κάρτα που είχε δείξει στην αρχή στον Ενέρ Βαλέντσια σε κόκκινη, αφήνοντας τους με 10 παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2768f5mrwxl)
Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα όμως, το Εκουαδόρ έδειξε να αντέχει στην πίεση της Βενεζουέλας στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε μάλιστα και την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Σαρμιέντο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της άμυνας και έκανε το 1-0 στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2749rt4q6xl)

Έκανε την ανατροπή η Βενεζουέλα και ξεκίνησε με το... δεξί το Copa America

Η πίεση της Βενεζουέλας όμως στο δεύτερο ημίχρονο έγινε αφόρητη, με την ομάδα του Μπατίστα να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία στην άμυνα του Εκουαδόρ και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 64ο λεπτό χάρις σε γκολ του Κάντιθ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d274ljk7w8qh)
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και πριν προλάβει καλά καλά να συνέλθει το Εκουαδόρ, η Βενεζουέλα του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, μιας και δέκα λεπτά αργότερα ο Μπέλο με διπλή προσπάθεια έκανε την ολοκληρωτική ανατροπή για την ομάδα του που ξεκίνησε με τρίποντο την πορεία της στο Copa America.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d274n3mh8t49)