Είναι δεδομένο από κάθε άποψη πως ο Λούκα Ντόντσιτς θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την Σλοβενία στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ. Η κατάσταση του όμως και οι συνεχείς τραυματισμοί που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο NBA, τον αναγκάζουν να ξανασκεφτεί την κατάσταση.

Θα εξεταστεί ξανά ο Ντόντσιτς ενόψει Προολυμπιακού και Ολυμπιακών Αγώνω

Έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως όπου κι αν είναι, αν τον χρειαστεί η Σλοβενία ο Λούκα Ντόντσιτς θα δώσει κανονικά το παρών. Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς - που έφτασε μέχρι τους τελικούς του NBA - έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Χαρακτηριστικό ήταν πως στο δεύτερο τελικό κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, ο Σλοβένος αγωνίστηκε με τρεις τραυματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματος του. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ούτε από τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Σύμφωνα μάλιστα μ' ένα δημοσίευμα από τις ΗΠΑ, το γόνατο του Ντόντσιτς θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου από το επιτελείο της Σλοβενίας για να μπορέσει να διαπιστωθεί αν θα δώσει το παρών στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ.

Η τρέλα του παίκτη των Ντάλας Μάβερικς για να στείλει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε γνωστή κι από τον General Manager της ομάδας του Τέξας που δήλωσε: "Το να παίζει για την Σλοβενία είναι μία από τις χαρές του, η ευχαρίστησή του. Αν μπορεί να περπατήσει, πιστεύω ότι θα παίξει".