Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Γερμανίας με την Ελβετία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2024 η αλήθεια είναι ότι η... συνωμοσιολογία στη Φρανκφούρτη έδινε και έπαιρνε καθώς οι δύο αντίπαλοι βολεύονταν με το βαθμό της ισοπαλίας για να εξασφαλίσουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση του γκρουπ και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. 

Το φινάλε της βραδιάς, βρήκε μεν τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς, ωστόσο η ισοπαλία... δεν δικαίωσε τις Κασσάνδρες καθως ήρθε με γκολ του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις, με το τελικό 1-1 να σώζει από... πατατράκ την ομάδα του Νάγκελσμαν. 

Το VAR έσωσε Ελβετία και Ζόμερ, ο Εντόι εξέθεσε την άμυνα της Γερμανίας

Με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να έχει προαναγγείλει την απουσία rotation και να παρατάσσει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι την ίδια ενδεκάδα (θέλοντας να μεγιστοποιήσει το βαθμό της "χημείας" των παικτών του ενόψει των νοκ άουτ) οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πίστεψαν ότι "άνοιξαν" το σκορ στο 17' με τον Άντριχ, αλλά για... καλή τύχη του Ζόμερ η "γκάφα" του πολύπειρου τερματοφύλακα "έσβησε" με την παρέμβαση του VAR, καθώς το γκολ ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του Μουσιάλα στον Έμπισερ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27mspw3pb35)

Το ακυρωθέν γκολ του μέσου της Λεβερκούζεν, θαρρείς και ενήργησε ως... ξυπνητήρι για τους παίκτες του Μουράτ Γιακίν, που με "αιχμή του δόρατος" τον ταχύτατο Εντόι όχι μόνο προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά θα μπορούσαν μέσα σε ένα δίλεπτο να έχουν στριμώξει στα σχοινιά τους οικοδεσπότες του Euro. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27n3yx2bwc9)

Κι αυτό γιατί 128 δευτερόλεπτα μετά το υπέροχο γκολ του, ο επιθετικός της Μπολόνια "άγγιξε" και το 2-0, αλλά το διαγώνιο πλασέ του έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Νόιερ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27nfhjwbhbt)

Η πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Euro 2024 σε μια κλωστή

Έχοντας την ψυχολογία αλλά και την παράδοση με το μέρος τους, οι Ελβετοί επέστρεψαν στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου γνωρίζοντας ότι είχαν να διαχειριστούν ένα αποτέλεσμα που τους άνοιγε το δρόμο για μια μεγάλη διάκριση στη διοργάνωση. Από το 2008 είχαν να ηττηθούν, άλλωστε, από τους Γερμανούς στα τρία επίσημα παιχνίδια που είχαν δώσει... 

Ωστόσο, όσο κυλούσε η ώρα οι παίκτες του Γιακίν κλείνονταν ολοένα και περισσότερο στο καρέ τους, έχοντας μεν αφοπλίσει ολοκληρωτικά παίκτες όπως ο Μουσιάλα, ο Βιρτς και ο Γκουντογκάν, αλλά "βάζοντας" περισσότερο τους Γερμανούς στα καρέ του Ζόμερ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27nhzgiboz5)

Ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά τους διοργανωτές, ο Νάγκελσμαν είχε ανακατέψει ολοκληρωτικά την ενδεκάδα του, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν. Τα "πάντσερ" μάλιστα, βρέθηκαν... κατάφατσα με το απόλυτο πατατράκ στο 83', αλλά το γκολ του Βάργκας ακυρώθηκε ως οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27os4rilgsx)

Λίγα λεπτά αργότερα, η... καλή νεράιδα των γηπεδούχων λεγόταν και πάλι Μάνουελ Νόιερ, με άλλη μια απίθανη επέμβαση από το ξεκίνημα του τουρνουά! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27p25iodvc9)

Το τελικό 1-0 έμενε ακλόνητο μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο χαρισματικός σκόρερ Νίκλας Φίλκρουγκ... νίκησε κατά κράτους όλους τους Ελβετούς αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27p8qgl0km1)

Μετά από το... buzzer του επιθετικού της Ντόρτμουντ, οι Γερμανοί θα μετακομίσουν στο Ντόρτμουντ για συναντήσουν μια από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων της πρώτης φάσης, ενώ η Ελβετία θα μονομαχήσει πιθανότατα με την Ιταλία στο Βερολίνο το βράδυ της 29ης Ιουνίου. 

Ελβετία: Ζόμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τζάκα, Έμπισερ, Εντόι (65' Αμντουνί), Ρίντερ (65' Βάργκας), Εμπολό (65' Ντουά). 
Γερμανία: Νόιερ, Μίτελστεντ (61' Ράουμ), Ρούντιγκερ, Τα (61' Σλότερμπεργκ), Κίμιχ, Άντριχ (66' Μπάιερ), Γκουντογκάν, Κρόος, Μουσιάλα (76' Φίλκρουγκ), Βιρτς (76' Σανέ), Χάβερτς.