Η Μαρία Σάκκαρη ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Ελιζαμπέτα Κοτσαρέτο στο τουρνουά του Bad Homburg, αλλά τελευταία στιγμή αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια να βρει στο δρόμο της, την Γερμανίδα Γιούλε Νιμάιερ.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε με 1-0 σετ (6-2), αλλά η Νιμάιερ έφερε το ματς στα ίσα με τον ίδιο τρόπο (2-6), κάνοντας το 1-1. Το τρίτο σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Γερμανίδα τενίστρια να βγαίνει τελικά νικήτρια με 7-6 (7-4).

Επιβλητική στο πρώτο σετ και προβάδισμα για την Μαρία Σάκκαρη

Η Σάκκαρη μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση κόντρα στην Νιμάιερ και στο πρώτο κιόλας game του πρώτου σετ έκανε το μπρέικ, δείχνοντας από την αρχή πως θέλει να επιβάλλει το ρυθμό της στην αναμέτρηση.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κάνει το 2-0 με love game, ενώ μπορούσε να διατηρήσει εύκολα το σερβίς της, μη επιτρέποντας στην αντίπαλο της να έχει κάποια ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο σετ.

Οι δύο αντίπαλες διατηρούσαν το σερβίς τους χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, μέχρι το έβδομο γκειμ, όπου η Σάκκαρη κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μπρέικ πόιντ που της δόθηκε και έκανε το 5-2, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Το όγδοο γκέιμ ήταν και το πιο δυνατό ανάμεσα στις δύο τενίστριες, με την Νιμάιερ να δείχνει για πρώτη φορά πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά το γεγονός πως έχασε έστω οριακά τις δύο ευκαιρίες που είχε να μειώσει στο σετ, με την Σάκκαρη να κάνει το 6-2.

Καλύτερη στο δεύτερο σετ η Νιμάιερ ισοφάρισε σε 1-1 τη Σάκκαρη

Τα πράγματα στο δεύτερο σετ δεν κύλησαν καλά για την Μαρία Σάκκαρη, καθώς άρχισε από νωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σερβίς της, με αποτέλεσμα η Νιμάιερ να πάρει ένα ισχυρό προβάδισμα στο τέταρτο γκέιμ με 3-1, κάνοντας μπρέικ.

Προσπάθησε να μπει ξανά στη διεκδίκηση του σετ κατευθείαν η Ελληνίδα τενίστρια, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μπρέικ πόιντ που της πρόσφερε η Γερμανίδα, με αποτέλεσμα να χάνει το γκέιμ και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-1.



Στην πορεία του σετ δεν άλλαξε κάτι, με την Νιμάιερ να δείχνει πως έχει και την ψυχολογία αλλά και τις ικανότητες να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία της Σάκκαρη, καταφέρνοντας να κάνει ακόμη ένα μπρέικ και με 6-2 τελικά να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 1-1 σετ.


Πιο ψύχραιμη η Νιμάιερ στο φινάλε κέρδισε την αναμέτρηση κόντρα στη Σάκκαρη

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο ανταγωνιστικό για τις δύο αντιπάλους, οι οποίες έστω και με αρκετές δυσκολίες κατάφερναν στα πρώτα πέντε γκέιμ του σετ να διατηρούν το σερβίς τους, με την Γερμανίδα να προηγείται με 3-2.

Στο έκτο γκέιμ δυσκόλεψαν τα πράγματα για την Σάκκαρη, η οποία παρά το γεγονός πως επέστρεψε από το 0-30 και είχε δύο ευκαιρίες να κάνει 3-3 στα γκέιμ, τελικά το έχασε με την Νιμάιερ να κάνει το μπρέικ και να βάζει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον... τοίχο.

Η Σάκκαρη δεν τα παράτησε όμως, καθώς παρά τη ψυχολογία που δεν βρισκόταν με το μέρος της, κατάφερε να κάνει το μπρέικ και να μειώσει σε 3-4, με την Νιμάιερ όμως να το "παίρνει" πίσω κατευθείαν, να κάνει το 3-5 και να βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η εμπειρία όμως της Ελληνίδας πρωταθλήτριας - που βρίσκεται στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, την έβαλε ξανά στο παιχνίδι, μιας και έκανε μπρέικ στο μπρέικ ξανά και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της ισοφαρίζοντας σε 5-5 το τρίτο σετ.


Η Γερμανίδα στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και έκανε το 6-5, για να ακολουθήσει η Σάκκαρη και να ισοφαρίσει σε 6-6, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μία ανάσα από τον αποκλεισμό, με την Νιμάιερ να χάνει το ματς πόιντ.

Το τάι μπρέικ ήταν η μικρογραφία του αγώνα, με τις δύο αντιπάλους να κάνουν το ένα μίνι μπρέικ μετά το άλλο, με την Γερμανίδα τελικά να είναι πιο ψύχραιμη και να επικρατεί με 7-6 (7-4).