Σε σχέση με την εκτιμώμενη ώρα άφιξης της πτήσης από το Βελιγράδι το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου, οι κολυμβητές της ελληνικής αποστολής που έκαναν εκπληκτικά πράγματα στο τουρνουά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, έφτασαν στην Αθήνα... 52 λεπτά αργότερα. Στις 15:35 αναμενόταν η άφιξη, στις 16:27 έγινε, παρήλθαν και περίπου 35 λεπτά μέχρι να βγουν στην αίθουσα αφίξεων, όπου τους περίμενε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, καλές πέντε και βάλε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28c8p8lk8dd)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Το αποτύπωμα στη μυθολογία 

Τα χαμόγελα, φυσικά, περίσσευαν για αυτήν τη σπουδαία ομάδα, που, ανεξαρτήτως του δείκτη δυσκολίας στο τουρνουά, άφησε πλατύφαρδο το αποτύπωμά της στη μυθολογία της ελληνικής κολύμβησης. Τα 17 μετάλλια, οι 27 τελικοί, τα πανελλήνια ρεκόρ, οι χρόνοι στις επιδόσεις, από τα 52.23 του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο έως τα 7.48.59 του Δημήτρη Μάρκου στα 800μ., είναι η συγκομιδή μίας ομάδας η οποία απαρτίζεται εξ ορισμού σπουδαίων αθλητών. Σε τρεις κούρσες, τα 50μ. ελεύθερο και τα 50μ. και 100μ. ύπτιο Ανδρών, η Ελλάδα είχε δύο κολυμβητές στο βάθρο. 


ellada_europaiko_kolymvisi_athina2
ellada_europaiko_kolymvisi_athina1
ellada_europaiko_kolymvisi_athina16
ellada_europaiko_kolymvisi_athina15
ellada_europaiko_kolymvisi_athina14
ellada_europaiko_kolymvisi_athina13
ellada_europaiko_kolymvisi_athina11
ellada_europaiko_kolymvisi_athina5
ellada_europaiko_kolymvisi_athina4
ellada_europaiko_kolymvisi_athina3



Ο χρόνος για ξεκούραση ασφαλώς και δεν θα είναι πολύς. Οι 14+1 (ο Άλκης Κυνηγάκης στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας) Έλληνες κολυμβητές που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, θα ριχτούν άμεσα στον υγρό στίβο, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των προπονητών τους. Η εθνική ομάδα κολύμβησης θα φύγει σύσσωμη για την Αλεξανδρούπολη, ώστε να κάνει μια δεκαήμερη προετοιμασία σε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Αυτό πιθανολογείται ότι θα γίνει στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου. Στις 24 του ίδιου μήνα, οι κολυμβητές θα αναχωρήσουν για το Παρίσι, ώστε, πια, να εκπληρώσουν, όσοι δεν το έχουν κάνει, το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 



ellada_europaiko_kolymvisi_athina6
ellada_europaiko_kolymvisi_athina7
ellada_europaiko_kolymvisi_athina8
ellada_europaiko_kolymvisi_athina9
ellada_europaiko_kolymvisi_athina10
ellada_europaiko_kolymvisi_athina12