Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να... περπατήσει, οπότε θα παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) για λογαριασμό της εθνικής Σλοβενίας. Η πιθανή αντίπαλος της εθνικής Ελλάδος σε παιχνίδι που θα κρίνει εμμέσως ή άμεσα το ολυμπιακό εισιτήριο έχει εξάρτηση από το σούπερ σταρ της. Ο Ντόντσιτς μπορεί να καθορίζει σε απόλυτο ποσοστό, και ενδεχομένως σε βαθμό υπερβολικό, τον τρόπο παιχνιδιού της εθνικής ομάδας της χώρας του, όμως είναι πάντα παρών. 

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου ο μέγκα σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο "Grand Plaza" της Λιουμπλιάνα. Τον απαθανάτισε η κάμερα και εκείνος χαμογέλασε πλατιά, ενώ φόρεσε τα γυαλιά ηλίου του μέσα στο ξενοδοχείο. 



Όσο... Ντόντσιτς γίνεται, δηλαδή. 

Οι Σλοβένοι δεν περιμένουν να παίξει στο φιλικό της Τρίτης 25 Ιουνίου με αντίπαλο τη Λιθουανία. Πάντως, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει στην Αθήνα ως ενεργό μέλος της εθνικής Σλοβενίας για τη διοργάνωση που θα στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Προολυμπιακό τουρνουά: Προπονήθηκε κανονικά ο Ντόντσιτς


Ο Ντόντσιτς προπονήθηκε κανονικά στο Στόζιτσε. Οι Σλοβένοι είναι τρελαμένοι, αφού θυμούνται το περασμένο προολυμπιακό τουρνουά. Μάλιστα, τους Λιθουανούς είχαν νικήσει για να ταξιδέψουν στο Τόκιο. Εκεί πήραν την τέταρτη θέση, με τον αστέρα των Ντάλας Μάβερικς να κάνει πράματα και θάματα στην Ιαπωνία. 

Χαρακτηριστικός είναι τίτλος από σλοβενικό Μέσο: "Μπορείτε να τσιμπήσετε τον εαυτό σας, είναι αλήθεια".