Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Euro 2024 δίνει μοναδικές παραστάσεις και 24 ομάδες "μάχονται" για το στέμμα. Πλούσιο θέαμα, εντυπωσιακά ματς και άλλα πολλά περιλαμβάνουν οι αγώνες στα γήπεδα της Γερμανίας. Μετά την ολοκλήρωση του 1ου και του 2ου ομίλου τη... σκυτάλη παίρνει ο 3ος και ο 4ος όμιλος για την 3η και τελευταία αγωνιστική.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πολωνία η οποία είναι η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε από τα νοκ-αουτ, Ολλανδία και Αυστρία "μάχονται" για την δεύτερη και την τρίτη θέση, ενώ στον τρίτο όμιλο όλα είναι "ανοιχτά" σε ότι αφορά την διαμόρφωση της βαθμολογίας, με την Αγγλία να κοντράρεται με την Σλοεβία και τη Δανία με τη Σερβία.

Euro 2024: Ολλανδία και Αυστρία "μάχονται" για τη δεύτερη θέση, τι γίνεται με Αγγλία και Γαλλία

Η Ολλανδία θα κοντραριστεί με την Αυστρία στο "Olympiastadion" του Βερολίνου, ένας αγώνας που κρίνει τις θέσεις του 4ου ομίλου. Η Ολλανδία με 4 βαθμούς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στα νοκ-άουτ ακόμη και ως τρίτη όμως οι Αυστριακοί σε περίπτωση που ηττηθούν τότε θα μπουν σε... περιπέτειες για να βρεθούν στους τέσσερις καλύτερους τρίτους όμως ποντάρουν στον καλό συνετελεστή τερμάτων τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25zqd7vwk3t)

Στο "Signal Iduna Park" του Ντόρτμουντ, η Γαλλία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνία η οποία είναι και η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε και μαθηματικά απ’ τη φάση των νοκ-άουτ του EURO 2024. Οι "τρικολόρ" έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο και έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην επόμενη φάση έχοντας τον ΜVP των δυο τελευταίων ματς, Ενγκολό Καντέ σε εξαιρετική κατάσταση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d260banug09l)

Στο "RheinEnergieStadion" της Κολωνίας, η Αγγλία που δείχνει να προβληματίζει με την εικόνα της, θα αναμετρηθεί με τη Δανία και έχει ως στόχο τη δεύτερη νίκη της στη φάση των ομίλων που θα την... εκτοξεύσει στην πρώτη θέση. Οι Σλοβένοι που έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν στα νοκ-αουτ κόντρα στην Σερβία θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να μπουν στο... κόλπο. Ο Σάουθγκεϊτ θα στερηθεί σε ένα ακόμη ματς τον τραυματία Λουκ Σο, ενώ για την Σερβία είναι αμφίβολος ο Έλσνικ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d250pohnwrgh)

Στην "Allianz Arena" του Μονάχου η Δανία θα κοντραριστεί τη Σερβία σ' έναν αγώνα που χαρακτηρίζεται καθοριστικός σε ότι αφορά την πρόκριση από τον 3ο ομίλο. Η Σερβία κατάφερε να παραμείνει "ζωντανή" για να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ στον αγώνα με την Σλοβενία ωστόσο για ακόμη ένα ματς θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Κόστιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d24xv8a67tzd)

Τα σενάρια πρόκρισης

Τρίτος όμιλος:

Η Αγγλία προκρίνεται αν δεν ηττηθεί από τη Σλοβενία ή αν η Δανία δεν επικρατήσει της Σερβία. Τα "τρία λιοντάρια" κατακτούν τον πρώτο όμιλο με νίκη ή ακόμα και ισοπαλία αν η Δανία δεν νικήσει. Η Αγγλία δεν μπορεί να τερματίσει πιο κάτω από την τρίτη θέση.

Αν η Δανία επιβληθεί της Σερβίας συνεχίζει στην επόμενη φάση. Αν τα παιχνίδια των Δανών και των Σλοβένων έρθουν ισόπαλα τότε η κατάταξη θα κριθεί στην ισοβαθμία. Η Δανία αποκλείεται αν ηττηθεί και η Σλοβενία έρθει τουλάχιστον ισόπαλη με την Αγγλία.

Η Σλοβενία συνεχίζει στη φάση των "16" με νίκη επί της Αγγλίας, ενώ κατακτά την πρώτη θέση αν η Δανία δεν νικήσει. Αν Σλοβενία και Δανία φέρουν τα ίδια αποτελέσματα η πρώτη θέση θα κριθεί στην ισοβαθμία.

Για να προκριθεί η Σερβία θα πρέπει να πάρει τη νίκη επί της Δανίας και η Σλοβενία να μην επικρατήσει της Αγγλίας. Η Σερβία μένει εκτός διοργάνωσης αν ηττηθεί ή έρθει ισόπαλη και η Σλοβενία δεν χάσει από την Αγγλία.

Τέταρτος όμιλος:

Οι Ολλανδοί κατακτούν μία από τις δύο πρώτες θέσεις αν δεν ηττηθούν από την Αυστρία. Εξασφαλίζουν την πρωτιά αν νικήσουν και η Γαλλία αποτύχει να νικήσει την Πολωνία. Πρώτοι τερματίζουν ακόμα και με ισοπαλία, αρκεί να ηττηθεί η Γαλλία.

Για τους "τρικολόρ" αρκεί να μην ηττηθούν από τους αποκλεισμένους από τα νοκ-αουτ,  Πολωνούς για να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις. Αν Δανία και Γαλλία φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, η πρωτιά θα κριθεί στην ισοβαθμία.

Μία νίκη των Αυστριακών επί των "οράνιε" τους εξασφαλίζει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Μάλιστα, κατακτούν την πρώτη θέση αν επιρκατήσουν και οι Γάλλοι δεν καταφέρουν να νικήσουν τους Πολωνούς.

Αναλυτικά οι σημερινές αθλητικές μεταδόσεις του Euro:

19:00 Γαλλία - Πολωνία | ΕΡΤ1
19:00 Ολλανδία - Αυστρία | ΕΡΤ3
22:00 Αγγλία - Σλοβενία | ΕΡΤ1
22:00 Δανία - Σερβία | ΕΡΤ3