Η είδηση πως ο Πολ Πογκμπά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα λόγω ντόπινγκ για τέσσερα χρόνια έσκασε σαν... βόμβα για τον Γάλλο σούπερ σταρ, ο οποίος τέσσερις περίπου μήνες μετά δείχνει χαμένος και δεν αναγνωρίζει πλέον ποιος είναι.

Πολ Πογκμπά: "Τελείωσα είμαι νεκρός, δεν ξέρω πια ποιος είμαι"

Ύπηρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, με την παρουσία του στο κέντρο κυρίως της Γιουβέντους να είναι σήμα κατατεθέν εκείνη την περίοδο. Ο Πολ Πογκμπά απασχόλησε πολλές φορές τη δημοσιότητα, κυρίως για τις πολυδάπανες μεταγραφές του.

Η τελευταία φορά όμως που ασχολήθηκαν μαζί του ήταν για έναν τελείως διαφορετικό λόγο, ο οποίος τον έριξε τελικά στα... τάρταρα. Η υπόθεση ντόπινγκ για την οποία κατηγορούνταν ήταν εκεί που ξεχύλισε το ποτήρι για τον Γάλλο ποδοσφαιριστή που έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του.

Η Εισαγγελία τον τιμώρησε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα με την κατηγορία της χρήσης αναβολικών να τον βαραίνει. Ο Πογκμπά σε δηλώσεις του φαίνεται χαμένος, μιας και όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν γνωρίζει πλέον ποιος είναι.

"Τελείωσα, είμαι νεκρός. Ο Πολ Πογκμπά δεν υπάρχει πια. Δεν ξέρω πια ποιος είμαι. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου, το πάθος μου. Τώρα είναι σαν να έχασα τον εαυτό μου. Ό,τι έχτισα στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής μου έχουν αφαιρεθεί."