Κατά καιρούς το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου έχει υποδεχτεί στο χορτάρι του ουκ ολίγους ήρωες, αλλά και... αποδιοπομπαίους τράγους. O Ντόνιελ Μάλεν ήθελε απλά να... ανοίξει η Γη να τον καταπιεί πριν καλά, καλά συμπληρωθούν 25 λεπτά της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αυστρία που θα έκρινε ουσιαστικά την τελική κατάταξη των ομάδων που θα συνέχιζαν στην φάση των "16" του Euro 2024. 

Ούτως ή άλλως πριν την έναρξη των αποψινών αναμετρήσεων του 4ου ομίλου τόσο οι δύο αντίπαλοι, όσο και η Γαλλία γνώριζαν ότι είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ. Απλά απέμενε να μάθουν τις ακριβείς τους θέσεις και το μονοπάτι που θα κληθούν να ξεπεράσουν στη συνέχεια της διοργάνωσης. Μόνο που το τελικό σενάριο της βραδιάς έμελε να... αφήνει με το στόμα ανοιχτό την ποδοσφαιρική Ευρώπη! 

Ο Μάλεν σκόραρε σε λάθος εστία και... έχασε το άχαστο στη σωστή

Ήρθε, βλέπετε, ο 25χρονος επιθετικός της Ντόρτμουντ και έκανε... άνω κάτω και το παιχνίδι και ολόκληρο το γκρουπ! Αρχικά με τη συμπλήρωση 6 λεπτών, ο Μάλεν είχε την ατυχή έμπνευση να συμβάλλει με τάκλιν στην αμυντική λειτουργία των "οράνιε", μόνο που αντί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του... κάρφωσε την μπάλα με απίθανο τρόπο στα δίχτυα του Φερμπρούχεν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d297yyebwv6x)

Κι αν στη συγκεκριμένη φάση που έδωσε το προβάδισμα στους Αυστριακούς στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, στο 23' είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε... σωστή εστία, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια με παιδαριώδη τρόπο!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d298f9r7ea61)

Ο Κούμαν, η "αστεία" άμυνα της Ολλανδίας και το VAR που... έσωσε τον Κρούζλιακ

Τελικά το φινάλε του παιχνιδιού στη γερμανική πρωτεύουσα βρήκε τους Αυστριακούς θριαμβευτές με 3-2, να... σοκάρουν ολόκληρο το Euro 2024, καθώς αξιοποίησαν την ισοπαλία της Γαλλίας με την Πολωνία και τερμάτισαν πρώτοι στον 4ο όμιλο ανατρέποντας κάθε προγνωστικό! 

Για να φτάσουμε, βέβαια, στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα χρειάστηκε να συμβεί μια αλληλουχία γεγονότων: Πρώτον να... ντυθεί Μάλεν ο Αρναούτοβιτς και να χάσει με "φθηνό" τρόπο την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του διαφορά δύο τερμάτων στο 38. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d298r0w0ok01)

Δεύτερον, να εμφανιστούν "υπνωτισμένοι" οι Αυστριακοί στο ξεκίνημα της επανάληψης και να δώσουν την ευκαιρία στους Ολλανδούς να ισοφαρίσουν με τον Χάκπο πριν περάσει ένα δίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29964zuqxt5)

Τρίτον, να επιβεβαιωθεί για άλλο ένα παιχνίδι ότι ο Ρόναλντ Κούμαν είναι ένας εξαιρετικά μέτριος προπονητής, που αδυνατεί να αξιοποιήσει ακόμη και την παρουσία εξαιρετικών αμυντικών όπως ο Φαν Ντάικ και ο Ακέ στο ρόστερ των "οράνιε" προκειμένου να παρουσιάσει μια αξιόπιστη οπισθοφυλακή. Το... ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα της ολλανδικής αμυντικής γραμμής στη φάση του 59' που είδε τον Σμιντ να χαρίζει εκ νέου το προβάδισμα στην Αυστρία, πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια ως... παράδειγμα προς αποφυγή. Παρατηρήστε πως έξι αμυνόμενοι της ολλανδικής ομάδας καταφέρνουν να έχουν άπαντες λάθος θέση στην μεγάλη περιοχή του Φερμπρούχεν για να επιτρέψουν στον σκόρερ να βρει δίχτυα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d299r9ytnymp)

Τέταρτον, να αποδειχτεί σε άλλο ένα παιχνίδι πόσο χρήσιμη είναι η βοήθεια της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, καθώς στο 78' ο VAR ήρθε να διορθώσει μια απίθανη γκάφα του διαιτητή Κρούζλιακ, που ανακάλυψε χέρι-φάντασμα του Ντεπάι, στη φάση της ισοφάρισης των Ολλανδών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29a3ppddkc1)

Πέμπτον... ας επιστρέψουμε στο τρίτο! Μια ολλανδική άμυνα για γέλια και κλάματα που επέτρεψε στον Σάμπιτσερ να πετύχει και τρίτο γκολ για την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ στο 80' προκαλώντας ντελίριο στους χιλιάδες Αυστριακούς που παραληρούσαν στις εξέδρες. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29a93ud0ns1)

Βέβαιο ένα αουτσάιντερ πλέον στα προημιτελικά του Euro 2024

Τι σημαίνει όμως πρακτικά η απίθανη ανατροπή στον 4ο όμιλο; Ότι δεδομένα πλέον θα έχουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο αουτσάιντερ στα προημιτελικά του Euro 2024, καθώς η Αυστρία θα τεθεί αντιμέτωπη στους "16" με τον δεύτερο του 6ου ομίλου (εκεί που οι Πορτογάλοι είναι μαθηματικά πρώτοι), άρα είτε τους Τούρκους, είτε τους Τσέχους, είτε τους Γεωργιανούς. 

Η δεύτερη Γαλλία από τη δική της πλευρά, θα κληθεί να ξεπεράσει στους "16" την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον 5ο όμλο (ενδεχομένως δηλαδή και το Βέλγιο), ενώ η τρίτη Ολλανδία έχει δυσκολέψει πλέον αφάνταστα το δικό της έργο, καθώς θα βρει στο δρόμο της ομάδα που θα έχει τερματίσει πρώτη στο δικό της όμιλο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29adcwn1wld)

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Χεερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (65' Φαν ντερ Βεν), Ρέιντερς (65' Βαινάλντουμ), Σχάουτεν, Φέερμαν (34' Σίμονς), Χάκπο, Μάλεν (71' Βέγκχορστ), Ντεπάι.

Αυστρία: Πεντς, Πρας, Βέμπερ, Λίνχαρτ (62' Κέρφελντ), Πος, Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς (64' Λάιμερ), Ζάμπιτσερ, Σμιντ (90+2' Βάιμαν), Βίμερ (62' Μπαουμγκάρτνερ), Αρναούτοβιτς (78' Γκρέγκοριτς).