Η Γαλλία αντιμέτωπισε την Πολωνία με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τις έδινε ελπίδες για την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του Euro 2024. Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αυστρία κρίνει πολλά με τις τρεις πρώτες ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού.

Οι "τρικολόρ" ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σωρεία ευκαιριών για να προηγηθούν με τον Σκορούπσκι όμως να τους λέει συνεχόμενα "όχι". Το γκολ ήρθε τελικά στο δεύτερο μέρος με τον Εμπαπέ να πετυχαίνει το πρώτου τέρμα σε Euro, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε την ισοπαλία στην ομάδα του

Φοβερές ευκαιρίες για την Γαλλία - Έπεσε πάνω στον Σκορούπσκι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γαλλία να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο... γκάζι, καθώς ήθελε από νωρίς να επιβάλλει το ρυθμό της και να προηγηθεί. Ο Σκορούπσκι όμως ήταν εκεί για να αποκρούσει το πολύ ωραίο σουτ του Τεό Ερναντέζ, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ στο 11ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2984jovem2x)
Η πίεση των "τρικολόρ" συνεχίστηκε με τον τερματοφύλακα της Πολωνίας να βρίσκεται όμως στην κατάλληλη θέση και στο τετ α τετ απέναντι στον Ουσμάν Ντεμπελέ και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του σταματώντας εξαιρετικά την αντεπίθεση των αντιπάλων του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d298eq1oud8x)
Στο 34ο λεπτό η Πολωνία ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία από τα αριστερά ο Ζιελίνσκι βρήκε με σέντρα τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα να περάσει "σύριζα" από το δεξί δοκάρι του Μενιάν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d298o0tucwi9)
Οι Γάλλοι ανέβασαν τον ρυθμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να βρίσκεται δύο φορές φάτσα με το γκολ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σκορούπσκι ήταν εκεί για να πει "όχι" στο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2990vbuunux)

Προηγήθηκε η Γαλλία που είχε φοβερές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γαλλία να προσπαθεί να βρει ένα γρήγορο γκολ, με τον Εμπαπέ να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του, αλλά ο τερματοφύλακας της Πολωνίας απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αποσοβώντας σε τρεις περιπτώσεις το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d299i4q3p84p)
Το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει για τους "τρικολόρ" που όσο περνούσε ο χρόνος "έπνιγαν" και περισσότερο τους αντιπάλους τους, με τον Εμπαπέ - που αγωνίζεται με την προστατευτική μάσκα - να κάνει το 1-0 χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 56ο λεπτό και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε Euro. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d299m5yqssrd)
Η Γαλλία πίεσε και για δεύτερο γκολ, με τον Μπαρκολά - που πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στην αναμέτρηση - να βρίσκεται στο τετ α τετ με τον Σκορούπσκι, αλλά ο τερματοφύλακας της Πολωνίας συνεχίζει να αποκρούει τις προσπάθειες των αντιπάλων του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d299s1vvy3ih)

Ισοφάρισαν οι Πολωνοί και άφησαν τους Γάλλους στη δεύτερη θέση του ομίλου

Οι Πολωνοί παρά το γεγονός πως έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν χάρις σε πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα να εκτελεί δύο φορές από την άσπρη βούλα, με το VAR να δείχνει επανάληψη στην πρώτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d299vu2dgzw9)
Οι "τρικολόρ" έψαξαν να βρουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε και την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα για να σκοράρουν και τερμάτισαν τελικά στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ (61΄Γκριεζμάν), Τσουαμενί (81΄Φοφανά), Ραμπιό (61΄Καμαβινγκά), Μπαρκολά (61΄Ζιρού), Ντεμπελέ (86΄Κόλο Μουανί), Εμπαπέ

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερτς): Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι, Ζαλέφσκι (68΄Σκόρας), Σιμάνσκι (68΄Σφιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι