Αρκετές εκπλήξεις έκρυβε το φινάλε στον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο του Euro 2024, με την Αυστρία να κάνει το μεγάλο... μπαμ και να τερματίζει στη πρώτη θέση απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία, την ώρα που η Αγγλία συνεχίζει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις της.

Η έκπληξη της Αυστρίας και η γκέλα της Γαλλίας ξεχώρισαν στο Euro 2024

Δύο τα δεδομένα ζευγάρια αυτή τη στιγμή στη φάση των "16" με τη Γερμανία να μαθαίνει τον αντίπαλο της και να κοντράρεται με τη Δανία, την ώρα που γνωστό ήταν το ματς ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία από τους δύο πρώτους ομίλους του Euro 2024.

Όλα τα υπόλοιπα ζευγαρώματα είναι ρευστά, με τη δεύτερη θέση της Γαλλίας και την τρίτη της Ολλανδίας από τον τέταρτο όμιλο να δημιουργούν ένα μονοπάτι του "θανάτου" στη διοργάνωση, καθώς τα ντέρμπι ειδικά στα προημιτελικά να αναμένονται... καυτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29agh6o5w3t)

Καυτό το πρώτο μονοπάτι των "16" στο Euro 2024

Το πρώτο μονοπάτι όπως φαίνεται είναι έτοιμο να βγάλει μεγάλα παιχνίδια στους "8", καθώς η Ισπανία αν προκριθεί από τον αντίπαλο της θα βρει μπροστά της αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική έκπληξη την οικοδέσποινα Γερμανία που θα αντιμετωπίσει τους Δανούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27paqrfjg29)
Αντίστοιχα, πολύ μεγάλο ντέρμπι αναμένεται και στο άλλο κομμάτι του μονοπατιού, καθώς μπορεί να έχουν την επανάληψη του τελικού του Euro 2016, όταν είχαν τεθεί αντιμέτωπες η Γαλλία με την Πορτογαλία, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να κερδίζει και να στέφεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το πρώτο μονοπάτι του Euro 2024 στη φάση των "16"

Ισπανία - 3ος Πέμπτου/Έκτου ομίλου
Γερμανία - Δανία
Πορτογαλία - 3ος Πρώτου/Τρίτου ομίλου
Γαλλία - Δεύτερος Πέμπτου ομίλου

Προ των πυλών το Άγγλια - Ολλανδία στη φάση των "16" του Euro 2024

Μεγάλα παιχνίδια αναμένονται και στο δεύτερο μονοπάτι της φάσης των "16", καθώς η Ολλανδία που τερμάτισε στην τρίτη θέση θα αγωνιστεί ή με τον νικητή του πέμπτου ομίλου - που οι ομάδες έχουν όλες από τρεις βαθμούς - ή με την Αγγλία, με τα "τρία λιοντάρια" να έχουν απογοητεύσει μέχρι στιγμής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29e9vrkjb29)
Από τη πλευρά της, η πρώτη θέση της Αυστρίας της δίνει την ευκαιρία για μία ευκολότερη διασταύρωση στους "16" μιας και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον δεύτερο του έκτου ομίλου που τη δεδομένη στιγμή είναι η Τουρκία, με την Τσεχία από τη πλευρά της να την διεκδικεί.

Το δεύτερο μονοπάτι του Euro 2024 στη φάση των "16"

Νικητής Πέμπτου Ομίλου - 3ος Τρίτου ομίλου/Ολλανδία
Αυστρία - 2ος Έκτου ομίλου
Αγγλία - Ολλανδία/3ος Πέμπτου ομίλου
Ελβετία - Ιταλία

Η μάχη για τις καλύτερες τρίτες θέσεις - Αποκλείστηκε μαθηματικά η Κροατία

Αναφορικά με τις τρίτες θέσεις και τις ομάδες που έχουν περάσει σίγουρα στην επόμενη φάση είναι η Σλοβενία και η Ολλανδία που εξασφάλισαν τη θέση τους, ενώ σίγουρα τέθηκε και μαθηματικά εκτός διοργάνωσης η Κροατία, με την "χρβάτσκα" να αποτελεί τη δυσάρεστη έκπληξη του Euro 2024

Βαθμολογία των τρίτων ομάδων των ομίλων

Ολλανδία 4 βαθμοί (0)
Σλοβακία 3 βαθμοί (0, 2-2)
Σλοβενία 3 βαθμοί (0, 2-2)
Ουγγαρία 3 βαθμοί (-3)
Κροατία 2 βαθμοί (-3)
Τσεχία 1 βαθμός (-1)