Η ένατη σεζόν του Basketball Champions League βρίσκεται προ των πυλών, με την ΑΕΚ, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και τον Κολοσσό Ρόδου να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους για τη φάση των ομίλων στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/06) καθώς και ο ΠΑΟΚ για τα προκριματικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βατή κλήρωση για την "Ένωση", όμιλος.... φωτιά για τους Ροδίτες.

Οι αντίπαλοι των ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Κολοσσό στο Basketball Champions League

Για την ΑΕΚ που βρέθηκε ως επικεφαλής στο Group E μπορεί να χαρακτηριστεί ως βατή η κλήρωση καθώς κληρώθηκε με τις Ρίγα την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν και τον νικητή του τέταρτου προκριματικού τουρνουά. Το Περιστέρι Bwin κληρώθηκε στο Group H μαζί με την Μούρθια που απέκλεισε την ελληνική ομάδα στα ημιτελικά της περσινής διοργάνωσης καθώς και με την Μάνισα και την FMP.

Παράλληλα, ο Προμηθέας κληρώθηκε στο Group D μαζί με την Γαλατάσαραϊ, την Ράστα Βέχτα και τον νικητή του δεύτερου προκριματικού τουρνουά. "Βουνό" ο όμιλος για τον Κολοσσό Ρόδου καθώς κληρώθηκε με την Τενερίφη, την Καρσίγιακα και την Σεντ Κουέντιν σ' έναν πραγματικά δύσκολο όμιλο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπoς στα ημιτελικά του προκριματικού τουρνουά τον νικητή του ζευγαριού Καλεντόνια (Μεγάλη Βρετανία) - Οραντέα (Ρουμανία) και αν και εφόσον πάρει την πρόκριση τότε θα βρει στον δρόμο του μία εκ των Σολέ (Γαλλία), Ανδόρα (Ισπανία) ή Αντβέρπ (Βέλγιο).

Τονίζεται ότι στην φάση των ομίλων η ΑΕΚ τοποθετήθηκε στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πάτρας στο 2ο, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου στο 4ο.

Οι όμιλοι του BCL για τη σεζόν 2024/25

Group A

Χάποελ Χολόν (Ισραήλ)

Ιγκοκέα (Βοσνία)

Ναντέρ (Γαλλία)
Βούρτσμπουργκ (Γερμανία)

Group B

Μάλαγα (Ισπανία)

Οστάνδη (Βέλγιο)

Κινγκ (Πολωνία)

Νικητής τρίτου προκριματικού τουρνουά

Group C

Τενερίφη (Ισπανία)

Καρσίγιακα (Τουρκία)

Σεντ Κουέντιν (Γαλλία)

Κολοσσός (Ελλάδα)

Group D

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Προμηθέας (Ελλάδα)

Ράστα Βέχτα (Γερμανία)

Νικητής δεύτερου προκριματικού τουρνουά

Group E

ΑΕΚ Betsson (Ελλάδα)

Ρίγα (Λετονία)

Μακάμπι Ραμάτ Γκαν (Ισραήλ)

Νικητής τέταρτου προκριματικού τουρνουά

Group F

Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία)

Σομπατέλι (Ουγγαρία)

Ρέτζο Εμίλια (Ιταλία)

Σλασκ Βρόστλαβ (Πολωνία)

Group G

Μανρέσα (Ισπανία)

Μούρθια (Ισπανία)

Περιστέρι bwin (Ελλάδα)

Μανίσα (Τουρκία)

FMP (Σερβία)