Ο Νταβίντ Κάρμο είναι ένας εκ των παικτών - κλειδιά για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ένας "βράχος" στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ από τον Ιανουάριο που αποκτήθηκε έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και ικανότητες στο αμυντικό κομμάτι, ενώ συνέβαλλε στα μέγιστα στον θρίαμβο των "ερυθρόλευκων" με την κατάκτηση του Europa Conference League. Ο στόχος είναι ένας και αυτός να παραμείνει στο λιμάνι.

Τόσο οι Πειραιώτες όσο και ο παίκτης επιθυμούν να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, ενώ ο Μεντιλίμπαρ θέλει να διατηρήσει τον κορμό του και ο Κάρμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Βέβαια για να συμβεί όλο αυτό θα πρέπει να βρεθεί η "χρυσή" τομή με την Πόρτο από την οποία και παραχωρήθηκε ως δανεικός. Ο Ολυμπιακός εξέταζε το ενδεχόμενο εκ νέους παραχώρησης του ακόμη και συνδιοκτησίας όμως πλέον στο... τραπέζι πέφτει σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Πορτογαλία πρόταση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους επίτευσης στόχων προς την Πόρτο για την αγορά του.


Ο Ολυμπιακός θέλει τη μεταγραφή του Κάρμο και πρόσφερε 12 εκατομμύρια στην Πόρτο λένε στην Πορτογαλία

Ο Νταβίντ Κάρμο φέρεται πως βρήκε την... Ιθάκη του στον Ολυμπιακό αφού πέρα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, έχει φοβερή χημεία με τους συμπαίκτες και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το περιβάλλον των "ερυθρόλευκων" του ταιριάζει... απόλυτα. Στοιχεία που έχει αντιληφθεί και ο ίδιος για αυτό και επιθυμεί την παραμονή του στο λιμάνι, κάτι που έχει επικοινωνήσει και στον νέο πρόεδρο της Πόρτο, Αντρέ Βίλας Μπόας στον οποίο εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την πορτογαλική ομάδα.



Ο Ολυμπιακός πέρα από τη δική του επιθυμία να διατηρήσει τον Κάρμο στο ρόστερ, εκτιμά και το πόσο δείχνει να θέλει να παραμείνει ο Πορτογάλος στην ομάδα για αυτό και εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα για να παραμείνει. Τα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία ασχολούνται αρκετά με το εν λόγω ζήτημα και ένα νέο δημοσίευμα κάνει λόγο πως οι Πειραιώτες κατέθεσαν πρόταση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους επίτευξης στόχων για τον Κάρμο.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα ρεπορτάζ, για την Πόρτο είναι ένα ποσό το οποίο θεωρεί ως καλή βάση συζήτησης για την παραχώρηση του ωστόσο μένει να φανεί τα χρήματα που θα επιλέξουν τελικά να αξιώσουν τον παίκτη για να τον αφήσουν να φύγει με μεταγραφή.