Πολλά είναι τα... απίστευτα στο φετινό Euro. Σίγουρα το κορυφαίο όλων ήταν ένα. Δανία και Σλοβενία ισοβάθμισαν στους τρεις βαθμούς όμως τελικά οι Δανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι και οι Σλοβένοι ως τρίτοι στην φάση των "16". Αυτό που νόμιζαν όλοι μέχρι και σήμερα (26/06) ήταν ότι όλο αυτό έγινε με βάση το τελευταίο κριτήριο ισοβαθμίας το οποίο ήταν το γεγονός ότι η Δανία είχε τους περισσότερους βαθμούς στο ranking της UEFA από τα προκριματικά και η ίδια ήταν 9η σε σχέση με την Σλοβενία που ήταν 15η.

Η UEFA ήρθε να "γκρεμίσει" το εν λόγω επιχείρημα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Φυσικά, ο νέος λόγος που η Δανία πέρασε δεύτερη και η Σλοβενία τρίτη είναι κάθε άλλο παρά απίστευτος και αυτός είναι μια κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο βοηθός του του Ματίας Κεκ, Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς.

Euro 2024: Η Δανία κέρδισε την ισοβαθμία με την Σλοβενία εξαιτίας μιας... κίτρινης κάρτας

Τεράστιος ντόρος ξέσπασε με το τι συνέβη τελικά με την 2η και την 3η θέση της Δανίας και της Σλοβενίας στο Euro 2024. Η απάντηση ήρθε λοιπόν από την UEFA η οποία αποκάλυψε ότι οι Δανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι λόγω του ότι οι Σλοβένοι συγκέντρωσαν περισσότερους πόντους ποινής. Αν και αμφότερες οι ομάδες είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό καρτών σε ότι αφορά τους παίκτες, η ισοβαθμία κερδήθηκε τελικά εξαιτίας μιας κίτρινης κάρτας που δέχτηκε ο βοηθός του Ματίας Κεκ, Μιλιβόγε Νοβάκοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο βοηθός προπονητή της Σλοβενίας είχε αντικρίσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με τη Δανία με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα να συγκεντρώσει 7 πόντους από τις κάρτες. Από την άλλη, η Δανία έμεινε στους 6 πόντους και για αυτόν τον λόγο προκρίθηκε στην φάση των "16" ως δεύτερη.