“Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά από πολιτικούς και κυβερνήσεις. Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο”.

Με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπέγραψε τον πρόλογο της τρίτης του θητείας στην προεδρεία της Super League, η οποία επισημοποιήθηκε με την επικράτηση του σε βάρος του Γιάννη Αλαφούζου στις αρχαιρεσίες της Τετάρτης και την πανηγυρική επανεκλογή του, μόλις έξι μήνες μετά την παραίτησή του.

Οι τρεις άξονες των πρώτων κινήσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρεία της Super League

Πλέον ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού σηκώνει μανίκια για να ολοκληρώσει ένα έργο που είχε μείνει στη μέση και το οποίο θα κινηθεί σε πέντε βασικούς άξονες:

Πρώτον, να αυξηθούν περισσότερο τα έσοδα στον συνεταιρισμό και να πολλαπλασιαστεί η οικονομική ενίσχυση όλων των ΠΑΕ προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Δεύτερον, να υπάρξει άμεσα τροποποίηση στην προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος της Super League, προκειμένου να υπάρξουν τρεις ζώνες playoffs και playouts. Μία ζώνη που θα μονομαχούν για την κατάκτηση του τίτλου οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4, μία που θα συμμετέχουν οι ομάδες 5-8 για τη διεκδίκηση του πέμπτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου και μία που θα παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού οι ομάδες από 9-14.

Τρίτον, να υπάρξουν διευρυμένες συνεργασίες με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, τη Super League 2, την UEFA και τη FIFA προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πλάνο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που θα το οδηγήσει αρχικά στο Top10 του ranking της UEFA.

Πως σχολίαζαν στον Ολυμπιακό το θρίαμβο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίαζαν με ιδιαίτερα “καυστικό” τρόπο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Super League, στρέφοντας τα βέλη τους τόσο σε βάρος του Γιάννη Αλαφούζου, όσο και σε βάρος της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι "επιχείρησε με άκομψο τρόπο να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών… αβαντάροντας απροσχημάτιστα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός".

“Η κυβέρνηση επιχείρησε να παραβιάζει βάναυσα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου κάνοντας παρεμβάσεις υπέρ του Αλαφούζου”, σχολίαζαν χαρακτηριστικά στην πειραϊκή ΠΑΕ κάνοντας λόγο για “τεράστια νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη απέναντι σε Αλαφούζο, ΑΕΚ, φίλους ΑΕΚ, στοιχηματζήδες, παραποδόσφαιρο και κυβέρνηση”.  

Ταυτόχρονα στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι "είναι πρωτοφανές ένας ιδιοκτήτης και επίδοξος επικεφαλης της Λίγκας να αβαντάρει ξεκάθαρα την ηγεσία της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό".

Στην πειραϊκή ΠΑΕ, μάλιστα, χαρακτηρίζουν την επανεκλογή Μαρινάκη ως μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου να πάει μπροστά!