Το άγχος... ξεχείλιζε σε κάθε γωνιά του γηπέδου της Στουτγκάρδης. Στις κερκίδες, στους πάγκους, στο χορτάρι. Με τα κινητά να έχουν... πάρει φωτιά και να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Φρανκφούρτη, εκεί που Ρουμανία και Σλοβακία έδιναν τη δική τους μάχη για την πρόκριση στο φινάλε του πιο αμφίρροπου ομίλου του Euro 2024. 

Ισορροπώντας στη... λεπτή γραμμή της εκκίνησης της βραδιάς (που έβρισκε τις τέσσερις ομάδες του 5ου γκρουπ να ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς και να μπορούν να τερματίσουν οι πρώτες μέχρι τέταρτες), Ουκρανία και Βέλγιο έδειξαν να λυγίζουν από το βάρος της περίστασης με αποτέλεσμα το δόγμα... φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, να κυριαρχήσει. Ρεμπρόφ και Τεντέσκο είχαν δώσει εμφανείς εντολές στους ποδοσφαιριστές τους να μην παίρνουν μεγάλα ρίσκα, φοβούμενοι περισσότερο ένα εις βάρος τους γκολ που μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφικό. 

Τελικά το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν μια άκρως αγχωτική πρόκριση στην επόμενη φάση (λόγω του τελικού 0-0 και της τετραπλής ισοβαθμίας στους 4 βαθμούς), τους Ουκρανούς να αποκλείονται έχοντας κερδίσει περισσότερους βαθμούς από άλλες ομάδες που θα συνεχίσουν στους "16" και τον Τεντέσκο να αντιλαμβάνεται ότι με αυτά τα χάλια η ομάδα του δεν θα έχει τύχη απέναντι στη Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ με την οποία θα μονομαχήσει το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας στο Ντίσελντορφ. 

Έτρεμαν τη σκιά τους Ουκρανία και Βέλγιο...

Η συντηρητική προσέγγιση των δύο προπονητών, μετέτρεψε την αναμέτρηση σε παιχνίδι υπομονής με αποτέλεσμα οι πραγματικά καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες να παράγονται... με το σταγονόμετρο. 

Ενδεχομένως μάλιστα οι Βέλγοι να εμπνεύστηκαν και από τη γαλάζια φανέλα του... Τεν Τεν που φορούσαν, με αποτέλεσμα να θυμίζουν... καρτούν στις λιγοστές περιπτώσεις που πλησίαζαν επικίνδυνα την εστία του Τρούμπιν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a2hr8nj3g1)

Κάπως έτσι ένας επιθετικός της κλάσης του Λουκάκου ενήργησε ως αρχάριος στην πρώτη φάση που δημιούργησαν οι "κόκκινοι διάβολοι" στα ουκρανικά καρέ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a2wzzz1335)

Μοναδική στιγμή έμπνευσης σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε η πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που όμως δεν κατέληξε στο στόχο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a3382nabc9)

Ούτε μισή ευκαιρία της προκοπής... 

Με την αναμέτρηση της Σλοβακίας με τη Ρουμανία να παραμένει χωρίς νικητή μέχρι το '60, η πίεση άρχισε να μεταφέρεται προς την πλευρά των Ουκρανών που γνώριζαν ότι χωρίς νίκη στο δικό τους παιχνίδι θα ήταν η μόνη ομάδα του ομίλου που θα αποχαιρετούσε πρόωρα το Euro 2024. 

Οι Βέλγοι είτε αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό, είτε έδειχναν... βολεμένοι με τον ένα βαθμό, κι ας γνώριζαν ότι η ισοπαλία τους έστελνε στα νύχια της Γαλλίας στους "16". Σε κάθε περίπτωση τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, και ευκαιρία της προκοπής δεν έλεγε να δημιουργηθεί με τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Συμπαγείς και πολυπληθείς άμυνες, μηδαμινές επιθετικές εμπνεύσεις, δεκάδες λάθη συνέθεσαν ένα αποκρουστικό ποδοσφαιρικό θέαμα τουλάχιστον για τους ουδέτερους θεατες. Χρειάστηκε να περάσουμε το 70ό λεπτό για να "ζεσταθούν" οι δύο τερματοφύλακες και να... ανάψουν λίγο τα αίματα. 

Αρχικά ο Τρούμπιν επενέβη σωτήρια σε επικίνδυνο σουτ του Καράσκο στο 77'... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a3moc1yuih)

Στην αμέσως απόμενη φάση στην απέναντι περιοχή, ήταν η σειρά του Φαές να σταματήσει τον Ντόβμπικ και μάλιστα δύο φορές για να ρεφάρει τις γκάφες του στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a4rfdgg0sh)

Οι Ουκρανοί άγγιξαν μάλιστα με πιο... παράδοξο τρόπο το "χρυσό" γκολ, ωστόσο ο Καστέλς έσωσε το Βέλγιο στο 81' όταν επενέβη σωτήρια σε φαρμακερή εκτέλεση κόρνερ του Μαλινόφσκι, σταματώντας την μπάλα για εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a4sw2ayq9l)

Το παιχνίδι είχε πλέον μετατραπεί σε ρωσική ρουλέτα. Και επειδή... κίτρινο στο καζίνο δεν υπάρχει, στο φινάλε η μπίλια κάθισε στο κόκκινο των "διαβόλων" του Τεντέσκο. 

Ουκρανία: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Zαμπάρνι, Σβάτοκ (81' Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58' Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70' Βανάτ), Μπράζκο (70' Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70' Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.
Βέλγιο: Καστέλς, Φερτόνχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62' Μανγκαλά), Ντοκού (77' Μπακαγιόκο), Λουκακού (90' Οπέντα), Τροσάρ (62' Καράσκο).