Είναι διττή η σημασία του βίντεο που ανέβασε η ΕΟΚ με τον Θανάση Σπανούλη να σκοράρει δύο φορές πίσω από τη γραμμή του τρίποντου από πάσες του Θοδωρή Παπαλουκά και με τον Νίκο Ζήση να είναι δίπλα του και να σουτάρει, στο περιθώριο της προετοιμασίας της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ για το προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου). 



Η πρώτιστη και πλέον ακατέργαστη, που απαθανατίστηκε και σε στιγμιότυπο, δείχνει τον Βασίλη Σπανούλη να κοιτάζει το γιο του στον πάγκο, πιθανότατα τονίζοντάς του με τα μάτια κάτι που του είχε επισημάνει προηγουμένως. 



Εθνική Ελλάδος: Όλοι μαζί

Η δεύτερη, και λίγο περισσότερο περίπλοκη, αν και όχι... σουντόκου, είναι ότι πίσω από τον Σπανούλη έχει στηθεί πανστρατιά. Όλοι οι ομοϊδεάτες και ομόλογοί του τελούν προκειμένου να τον βοηθήσουν να πετύχει στην πρώτη προπονητική αποστολή του, η οποία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. 

Ο Σπανούλης έχει τη στήριξη των συνοδοιπόρων του στην εθνική ομάδα, κάτι που δημιουργεί γενικώς μεγαλύτερη ασφάλεια και προσδίδει αυτοπεποίθηση. Δεν είναι λίγο να είναι αρωγοί της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ μερικά από τα ιερά τέρατα στα... πορτοκαλί ημέτερα.