Τρομερό σε πάθος και εξέλιξη ήταν το ματς της Τσεχίας με την Τουρκία, στο οποίο νικήτρια ήταν η δεύτερη με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο του Euro 2024. Η Τουρκία με τους 6 βαθμούς προκρίθηκε στην φάση των "16", ενώ η Τσεχία, η οποία το πάλεψε είπε "αντίο" στο Euro 2024, τερματίζοντας στην τελευταία θέση.

Η Τουρκία πήρε την 2η θέση, στον 6ο όμιλο (υστερεί στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία) και στην φάση των "16" θα αντιμετωπίσει την Αυστρία.

Η Τσεχία θέλησε να σοκάρει του Τούρκους και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Πρόβοντ να κάνει το σουτ και ο κίπερ Γκιουνόκ να διώχνει σωτήρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a5udqj8ce9)
Αφού δεν κατάφερε να προηγηθεί νωρίς η Τσεχία, η Τουρκία άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί προϋποθέσεις για να απειλήσει.

Η Τσεχία έμεινε με 10 παίκτες μόλις στο 20ο λεπτό, με δεύτερη κίτρινη του Μπαράκ


Μάλιστα μόλις στο 20' η Τσεχία έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπαράκ τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη για ένα άτσαλο μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Τσέχος είχε δεχτεί στο 11΄την πρώτη κάρτα, εννιά λεπτά αργότερα δέχεται τη δεύτερη και αφήνει την Τσεχία με δέκα παίκτες για τα υπόλοιπα 70 λεπτά τπυ αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a6pbspwiht)
Η Τουρκία προσπάθησσε να το εκμεταλλευτεί, αλλά ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Σαμέτ Ακαϊντίν έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a73cuy3v6p)

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γιούρασεκ για την Τσεχία, τον σταμάτησε ο Γκιουνόκ


Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Τσεχία ήταν εκείνη που άγγιξε το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γιούρασεκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκιουνόκ, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Τουρκίας.

Ο Τσαλχάνογλου σκόραρε για την Τουρκία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Τουρκία. Γιατί βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 51ο λεπτό. Ο Στάνιεκ σε πρώτο χρόνο αρνήθηκε το γκολ στον Γκιουλέρ με τρομερή επέμβαση, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Τσαλχάνογλου τον νίκησε με δυνατό, διαγώνιο σουτ για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a7t1ip80rl)

Η ψυχωμένη Τσεχία ισοφάρισε με τον Σούτσεκ

Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ όμως, καθώς η Τσεχία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 66'.  Ο Γκιουνόκ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ακαϊντίν έδιωξε σε πρώτο χρόνο πάνω στη γραμμή και ο Σούτσεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Εξετάστηκε η φάση για πιθανό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα των Τούρκων, αλλά το γκολ μέτησε κανονικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a87l91ax61)

Ο Τοσούν υπέγραψε τη νίκη της Τουρκίας


Το φινάλε ωστόσο επεφύλασσε εκπλήξεις με την Τουρκία να βρίσκει και δεύτερο γκολ και να παίρνει τη νίκη. Πιο συγκεκριμένα ο Τσενκ Τοσούν ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a8uvxd6ya1)

Με το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων με τον Χορί της Τσεχίας να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα.