Η φάση των ομίλων στο Euro 2024 τελείωσε και 16 ομάδες πια συνεχίζουν, ελπίζοντας να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου. Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να έχουν εκπροσώπους στη διοργάνωση, με έξι ποδοσφαιριστές τους να συνεχίζουν. Η έκπληξη εδώ είναι ο Παναιτωλικός, που έριξε λευκό στις εκλογές της Super League, αλλά με δύο Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές του να συνεχίζουν, σίγουρα έχει συμμετοχή στη διοργάνωση. 

Ωστόσο, οι Λέβαν Σενγκέλια και Τζεμάλ Ταμπίτζε δεν θα ανήκουν στον Παναθηναϊκό από την 1η Ιουλίου, ως εκ τούτου όταν η Γεωργία αντιμετωπίσει την Ισπανία (30/6-22:00) θα διάγουν τις τελευταίες ώρες τους ως ποδοσφαιριστές της ομάδας από το Αγρίνιο. 

Ο Παναθηναϊκός παραμένει με τη μερίδα του λέοντος, αφού η τριπλέτα από τη Σλοβενία, ο Άνταμ Τσέριν -MVP του παιχνιδιού με την Αγγλία- ο Άντρας Σπόραρ και ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα της ομάδας. 

Ο έκτος εκπρόσωπος είναι ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, με την Ελβετία να συνεχίζει στη φάση των "16". 

Οι υπόλοιποι "Έλληνες" που δεν συνεχίζουν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νεμάνια Μαξίμοβιτς (Σερβία), Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία), Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία), Λάζλο Κλάϊνχαϊσλερ (Ουγγαρία).

Euro 2024: Ποιοι είναι οι έξι "Έλληνες"

Σλοβενία: Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν, Μπένιαμιν Βέρμπιτς (Παναθηναίκός)
Ελβετία: Στίβεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)
Γεωργία: Λέβαν Σενγκέλια, Τζεμάλ Ταμπίτζε (Παναιτωλικός)