Συμπληρώνεται σιγά σιγά το "παζλ" των προημιτελικών του Copa America! Η Βενεζουέλα είναι μια ακόμα ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης ως πρώτη του δεύτερου ομίλου μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Μεξικού. Οι Μεξικανοί "πάλεψαν" όμως δεν κατάφεραν να... γλιτώσουν την ήττα, ενώ έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 88' όταν και ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Πλέον το Μεξικό θα παίξει τα... ρέστα του κόντρα στο Εκουαδόρ που θέλει μόνο νίκη για να περάσει στα προημιτελικά καθώς ο Ισημερινός υπερέχει στην ισοβαθμία λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2akkfwhld8p)

Η Βενεζουέλα στους "8" του Copa America, το Μεξικό "λύγισε" με... μοιραίο τον Πινέδα

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό και αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν κινδύνους η μία στην άλλη, ενώ η Βενεζουέλα "άγγιξε" το 1-0 στο 34ο λεπτό με τον Γκονζάλες ωστόσο το φοβερό γυριστό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ajggrku0m1)
Η Βενεζουέλα ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, πίεζε τα αντίπαλα καρέ όμως εντέλει το γκολ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Αραμπούρου από τον Κινοές, ο Ροντόν έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και με ιδανική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0 στο 57'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ak08xz0utl)
Το Μεξικό πέρασε στην... αντεπίθεση, ανέβασε στροφές και πίεζει όλο και περισσότερο όσο κυλούσαν τα λεπτά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ ισοφάρισης. Στο 78ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Ορμπελίν Πινέδα ο οποίος είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν και οι Μεξικανοί κέρδισαν πέναλτι στο 86ο λεπτό.

Δυο λεπτά αργότερα ο παίκτης της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση όμως είδε τον Ρόμο να τον "νικά" στο 87' και να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 μέχρι τέλους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2akat5ehc2h)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ρόμο, Αραμπούρου, Φεραρέσι, Οσόριο, Ναβάρο, Μαρτίνεζ, Ερέρα (89' Μακούν), Σαβαρίνο (46' Κάσερες), Μπέγιο (71' Ματσίς), Σοτέλντο (82' Ανγκέλ), Ροντόν (82' Κάντιθ).

ΜΕΞΙΚΟ: Γκονζέλεζ, Σάντσες, Μόντες (46' Ρέγιες), Βάσκες, Αρτεάγκα, Ροντρίγκες (61' Βέγκα), Τσάβες, Αντούνα (73' Ουέρτα), Ρόμο, Κινόνες (78' Πινέδα), Χιμένες (61' Μαρτίνες).