Στον "πυρετό" του καλοκαιρινού μεταγραφικού ποζαριού βρίσκονται οι ευρωπαϊκές ομάδες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2024/25 στα πρωταθλήματα τους και στην Euroleague όπου φιλοδοξούν να διακριθούν και να πρωταγωνιστήσουν. Τόσο η Μονακό όσο και η Ζάλγκιρις ενισχύθηκαν με νέους παίκτες, με τους Μονεγάσκους να ανακοινώνουν την απόκτηση του Βίτο Μπράουν και τους Λιθουανούς να εντάσσουν στο ρόστερ τους τον Ματ Μίτσελ.

Euroleague: Η Μονακό ανακοίνωσε την μεταγραφή του Βίτο Μπράουν με διετές συμβόλαιο

Με τη φανέλα της Μονακό θα αγωνίζεται για τα επόμενα δυο χρόνια ο Βίτο Μπράουν, με τους Μονεγάσκους να ανακοινώνουν με κάθε επισημότητα την απόκτηση του 29χρονου "τεσσαριού" ο οποίος αγωνιζόταν τα δυο τελευταία χρόνια στην Τουρκία για λογαριασμό της Καρσίγιακα, ενώ δεν έχει εμπειρία στην Euroleague αφού στο παρελθόν έπαιζε στην G- League και έχει θητεία και στη Γαλλία με τη φανέλα της ΛεΜάν.


Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Μπράουν μέτρησε κατά μέσο όρο 13.5 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ με 46.5% στα τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ είχε κατά μέσο όρο 13.3 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ με 48.7% στα τρίποντα σε 32 λεπτά συμμετοχής στο Basketball Champions League.

Ο Μπράουν αποτελεί τη δεύτερη φετινή μεταγραφή της Μονακό η οποία έχει κανεί δικό της τον Νικ Καλάθη και έχει ανανεώσει τα συμβόλαια των Μάικ Τζέιμς και Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ.


Παίκτης της Ζάλγκιρις Κάουνας ο Ματ Μίτσελ

Στην Ζάλγκιρις βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Ματ Μίτσελ ο οποίος θα συνεχίσει στην Λιθουανία μετά την αποχώρηση του από την Μπεσίκτας στην οποία αγωνιζόταν τη σεζόν 2023/24. Ο Αμερικανός φόργουορντ τα βρήκε σε όλα με τους Λιθουανούς και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 1+1 χρόνων.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Μίτσελ είχε κατά μέσο όρο 10.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2 ασίστ με 33.3% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ μέτρησε κατά μέσο όρο 12.5 πόντους και 4.9 ριμπάουντ με 39.5% στα τρίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής στο Eurocup.

Ο Μίτσελ αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της Ζάλγκιρις που έχει κάνει επίσης δικό της τον Ντεϊβίντας Σιρβίντις.