Με wild card θα βρεθεί η Μαρία Πρεβολαράκη στο Παρίσι, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η 33χρονη αθλήτρια της ελευθέρας πάλης περίμενε τα κριτήρια με τα οποία θα αποφάσιζε η Παγκόσμια Ομοσπονδία να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν, μετά την απόφαση της ΔΟΕ να συμπεριλάβει 12 Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές της ελευθέρας, οι οποίοι θα αγωνιστούν υπό τη σημαία της. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να εμπιστευτεί το ranking, δηλαδή την κατάταξη, και έτσι η Πρεβολαράκη, που ήταν η πρώτη επιλαχούσα, πήρε το εισιτήριο. 

Η σπουδαία παλαίστρια προετοιμάζεται για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα της, μετά το Λονδίνο, το 2012, το Ρίο ντε Ζανέιρο, το 2016, και το Τόκιο, το 2021. Η ελληνική αποστολή θα περιέχει τρεις παλαιστές, δηλαδή και τους Γιώργο Κουγιουμτζίδη και Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης για την Πρεβολαράκη


Μετά τις αποφάσεις της ΔΟΕ σχετικά με τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, η United World Wrestling έχει αρκετές ποσοστώσεις για να ανακατανείμει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Όπως ορίζεται στο Σύστημα Πρόκρισης: "Η θέση πρόκρισης θα ανακατανεμηθεί στην επόμενη επιλέξιμη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την υψηλότερη κατάταξη, η οποία δεν έχει ακόμη προκριθεί, από την διοργάνωση κατά την οποία αποκτήθηκε η θέση πρόκρισης, τηρώντας τη μέγιστη ποσόστωση ανά φύλο και ανά Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή".

Έχω λοιπόν τη χαρά να σας ενημερώσω ότι στην Πάλη Γυναικών 53kg, η αθλήτριά σας Πρεβολαράκη Μαρία είναι η επόμενη αθλήτρια με την καλύτερη κατάταξη στο Senior Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023 στο Βελιγράδι (SRB).

Η United World Wrestling σας δίνει προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να επιβεβαιώσετε ότι θα χρησιμοποιήσετε αυτήν την ποσόστωση στο Παρίσι.