Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και "καυτά" πρόσωπα του καλοκαιριού. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είδε αυτό που ήθελε να γίνεται πραγματικότητα, να αποχωρεί από τους Σακραμέντο Κινγκς οι οποίοι τον... έστειλαν με trade στους Ράπτορς και πλέον μετακόμιζει σε νέα μπασκετική "στέγη" στο NBA. Ο Βεζένκοφ αποτελεί διακαή πόθο αρκετών ομάδων της Euroleague, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR που "καίγονται" για την απόκτηση του να περιμένουν στη... γωνία για να δουν αν θα υπολογιστεί από το Τορόντο.

Τι υποστηρίζουν όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες για το μέλλον του Σάσα και ποια είναι τα δεδομένα που υπάρχουν στους Ράπτορς τα οποία και θα κρίνουν την παραμονή του;

Στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι Ράπτορς θα δώσουν την ευκαιρία στον Βεζένκοφ

Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ βλέπουν με... καλό μάτι την προσθήκη του Σάσα Βεζένκοφ στους Ράπτορς και υπάρχει αισιοδοξία πως ο Βούλγαρος φόργουορντ θα υπολογιστεί από το Τορόντο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης και έχει ανάγκη από έναν ικανό σουτέρ. Μάλιστα, ο γνωστός αναλυτής του NBA, Κιθ Σμιθ πήρε θέση σχετικά με το μέλλον του άλλοτε MVP της Euroleague.


Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση που έγινε από τι άλλο, από... Έλληνα φίλαθλο που αδημονεί να δει αν το μέλλον του θα τον βρεί στο Τορόντο ή στην Ευρώπη, ο Κιθ Σμιθ ξεκαθάρισε πως πιστεύει ότι οι Ράπτος θα του δώσουν ευκαιρία. "Πιστεύω ότι οι Ράπτορς θα τον κρατήσουν και θα του δώσουν μια ευκαιρία", τόνισε.


Περιμένουν στη... γωνία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR δεδομένα παρακολουθούν αγωνιωδώς τις εξελίξεις με τον Σάσα Βεζένκοφ καθώς αμφότεροι επιθυμούν την απόκτηση του και στρώνουν... χρυσάφι στα πόδια του θέλοντας να τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία των δύο συλλόγων. Το ενδιαφέρον τους παραμένει έντονο και περιμένουν στη... γωνία για να δουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάνατζερ του παίκτη είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του πως προτεραιότητα για τον Σάσα είναι το NBA, μετά η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε στην Ευρώπη που είναι ο Ολυμπιακός και πως σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν τα δυο πρώτα τότε θα μπουν σε σοβαρές συζητήσεις με άλλες ομάδες. Τότε ήταν που και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του "τριφυλλιού" για τον Βούλγαρο φόργουορντ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxc4kte0a1a1)

Τα δεδομένα στους Ράπτορς και ο "χώρος" για τον Βεζένκοφ

Οι Ράπτορς μετά την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ μέσω trade με τους Κινγκς μαζί με τον Ντάβιον Μίτσελ, προχώρησαν και σε άλλη κίνηση που μπορεί να προβεί αρκετά σημαντική για τη διαμόρφωση του ρόστερ τους καθώς επέλεξαν στο Νο 31 (πρώτο pick του δευτέρου γύρου) τον Τζόναθαν Μόγκμπο. Επί της ουσίας απέκτησαν έναν ακόμη φόργουορντ ο ο οποίος ήρθε να προστεθεί στο δυναμικό τους δίπλα από τους Σκότι Μπαρνς, Αρ Τζέι Μπάρετ, Κέλι Ολίνικ, Κρις Μπουσέ, Οτσάι Αγκμπάτζι και Σάσα Βεζένκοφ και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εν λόγω θέση, γεγονός που μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στο μέλλον του Σάσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwjsbbef3eox)
Γεγονός είναι ότι οι Ράπτος βρίσκονται σε διαδικασία αναδόμησης και αναδιαμόφωσης του ρόστερ τους το οποίο δεν "τρομάζει" και ούτε έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό όπως σε άλλες κορυφαίες ομάδες του NBA. Αυτό σημαίνει ότι ο Σάσα που έχει εγγυημένα σχεδόν επτά εκατομμύρια δολάρια δεν θα έχει να βρει μπροστά του σκληρό ανταγωνισμό ωστόσο μένουν να φανούν και οι επόμενες κινήσεις της ομάδες μέσω της Free Agency. Λίγο - πολύ φαίνεται πως θα μπορέσει να βρει τουλάχιστον περισσότερο χώρο και χρόνο σε σχέση με τους Κινγκς για να πάρει ευκαιρίες αλλά και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyex0zmc3oxt)
Πρόκειται για ένα νέο περιβάλλον που μοιάζει πιο ελπιδοφόρο σε σχέση με τους Κινγκς, ενώ αξίζει να τονιστεί και ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο το γεγονός πως στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο  Σέρβος Ντάρκο Ραγιάκοβιτς ο οποίος είναι καλός φίλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου και πολλών Ευρωπαίων προπονητών και στο πλάι του βρίσκεται ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος αν μη τι άλλο γνωρίζει το προφίλ του Βεζένκοφ καθώς και τις δυνατότητες του τις οποίες παρακολουθούσε και στην Euroleague.