Η ΑΕΚ στοχεύει σε ενισχυθεί σε αρκετές θέσεις ενόψει της νεάς αγωνιστικής περιόδου σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την "Ένωση" να κάνει την αρχή με την μεταγραφή του Αλεξάντερ Κάλενς, να έρχεται σε οριστική συμφωνία με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για τα γκολποστ, ενώ βρίσκεται μια... ανάσα από το να ολοκληρώσει την μεταγραφή του πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού, Πάπε Αμπού Σισέ ο οποίος μένει ελεύθερος από την Αδάνα Ντεμίσπορ και θα αποτελέσει το πέμπτο στόπερ στο ρόστερ των "κιτρινόμαυρων".

Κοντά στην μεταγραφή του Πάπε Αμπού Σισέ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δίνει βάρος σε καίριες θέσεις που την "καίνε" μεταγραφικά και ο Πάπε Αμπού Σισέ ήταν ο "εκλεκτός" για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, ένας παίκτης ο οποίος αρέσει αρκετά στον Ματίας Αλμέιδα. Ο 28χρονος Σενεγαλέζος αποχωρεί ως ελεύθερος από την Αντάνα Ντεμίρσπορ η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης με πολλά οικονομικά προβλήματα και φυσικά ο παίκτης περίμενε πως και πως να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που όπως όλα δείχνουν θα τον βρει στα κιτρινόμαυρα.

Με τη φανέλα της Αντάνα Ντεμίρσπορ, ο Σισέ κατέγραψε συνολικά 13 συμμετοχές. Ο άλλοτε σέντερ μπακ του Ολυμπιακού βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΑΕΚ και οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία αφού φέρεται πως τα έχουν βρει σε όλα τόσο σε ότι αφορά τις απολαβές του όσο και για τη διάρκεια που θα έχει το συμβόλαιο του. Ο Σενεγαλέζος στόπερ αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2017 στους οποίους αγωνίστηκε για πέντε χρόνια καταγράφοντας συνολικά 151 εμφανίσεις με απολογισμό 17 γκολ.

Ο Ολυμπιακός τον είχε παραχωρήσει δανεικό τη σεζόν 2021/22 στη Σεντ/Ετιέν, ενώ το καλοκαίρι του 2023 μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Αδάνα Ντεμισόρ η οποία έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 600.000 ευρώ. Αν και με τους Τούρκους ο Σισέ είχε υπογράψει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2026 λόγω των τεράστιων οικονομικών θεμάτων που υπάρχουν στον σύλλογο, οι δυο πλευρές οδηγούνται σε πρόωρη λύση της συνεργασίας τους.