Σε... σοκ βρίσκεται η Euroleague με τις τελευταίες εξελίξεις! Η Μπάγερν Μονάχου ξάφνιασε άπαντες όταν και ανακοίνωσε το ξαφνικό "διαζύγιο" με τον Πάμπλο Λάσο ο οποίος όπως τόνισαν οι Βαυαροί αποχώρησε για οικογενειακούς λόγους μόλις έναν χρόνο μετά την πρόσληψη του όπου πανηγύρισε το double στην Γερμανία. Ο Ισπανός προπονητής ωστόσο δεν έμεινε για... πολύ ελεύθερος αφού λίγο αργότερα ανακοινώθηκε έως το 2027 από την Μπασκόνια η οποία "τάραξε τα νερά" του ευρωπαϊκού μπάσκετ.


"Βόμβα" στην Euroleague - Η Μπασκόνια ανακοίνωσε τον Πάμπλο Λάσο

Η Μπασκόνια δυο περίπου ώρες μετά την αποχώρηση του Πάμπλο Λάσο από την Μπάγερν Μονάχου για οικογενειακούς λόγους, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή ο οποίος είναι κάθε άλλο παρά δεμένος με τον σύλλογο στον οποίο αγωνίστηκε ως παίκτης για 11 ολοκλήρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1984 έως το 1995. Με λίγα λόγια ανέλαβε τα ηνία της ομάδας της... καρδιάς του την οποία δεν είχε καταφέρει ποτέ έως τώρα να προπονήσει.


Ο Πάμπλο Λάσο που η είδηση της πρόσληψης του από την Μπασκόνια έχει πέσει σαν... βόμβα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2027 και είναι πλέον έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της προπονητικής καριέρας του και την επιστροφή του στην ομάδα την οποία αγάπησε και φυσικά αγαπήθηκε.


Μπάγερν Μονάχου: "Μας αιφνιδίασε η απόφαση του Πάμπλο Λάσο να αποχωρήσει"

Νωρίτερα, η Μπάγερν Μονάχου είχε γνωστοποιήσει μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ότι ο Πάμπλο Λάσο αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, σε μια απόφαση που όπως τόνισε ο GM Μάρκο Πέσιτς, τους αιφνιδίασε. Ο γερμανικός σύλλογος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στη ομάδα, ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον του.

Ο Ισπανός τεχνικός κάθισε για μόλις μια σεζόν στον πάγκο της Μπάγερν όπου και πανηγύρισε το double στην Γερμανία. Το συμβόλαιο του με τους Γερμανούς, έληγε το 2026 ωστόσο οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν σε πρόωρο "διαζύγιο".


Αναλυτικά όσα ανέφερε ο GM της Μπάγερν:

"Η απόφαση του Πάμπλο είναι προσωπική και μας αιφνιδίασε, αλλά τον σεβόμαστε πολύ ως προπονητή και ως άνθρωπο και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την δουλειά του και την προσήλωση που έδειξε στο παρελθόν για μία πετυχημένη σεζόν. Ευχόμαστε στον Πάμπλο τα καλύτερα για το μέλλον του. Πάντα θα είναι συνδεδεμένος με εμάς και όχι μόνο για τους τίτλους που κατέκτησε".