Δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Άλκμααρ και να περιορίσει τις επιθετικές αρετές των παικτών της Άλκμααρ η ΑΕΚ που στο πρώτο της δυνατό φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους ηττήθηκε με το ευρύ 6-0, σ΄ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ματίας Αλμέιδα είδε την ομάδα του να δέχεται έξι (!) γκολ και να μην σκοράρει.

Ο Αργεντινός τεχνικός δοκίμασε αρκετά νέα πρόσωπα, προχώρησε σε αλχημείες στην "κιτρινόμαυρη" ενδεκάδα, έβγαλε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα και περιμένει τους απόντες αλλά και τις επικείμενες... μεταγραφές για να έχει ολοκληρώμενη άποψη για τα σχέδια του ενόψει της νέας σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Σωτήρης Τσιλούλης πραγματοποιήσε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Άλκμααρ - Νέα πρόσωπα με ντεπούτο Τσιλούλη για την "Ένωση" που δέχτηκε έξι γκολ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε ως κύριο μέλημα της να επιβάλλει τον ρυθμό της από νωρίς, ενώ είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γαλαόπουλο ο οποίος έπειτα από σέντρα του Φερνάντες, κατέβασε τη μπάλα και σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή όμως ο γκολκίπερ της Άλκμααρ του είπε "όχι" και κράτησε το μηδέν με σωτήρια επέμβαση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bk19hnqovt)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Άλκμααρ ανέβαζε τις γραμμές της και η πίεση της απέδωσε καρπούς στο 10ο λεπτό όταν και οι Ολλανδοί "έκλεψαν" τη μπάλα στην μεσαία γραμμή από τον Γιόνσον και ο Μπόμελ με πλασέ από διαγώνια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς (0-1).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bk4d5dcn7d)
Τρία λεπτά αργότερα (13'), οι "κιτρινόμαυροι" είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μάνταλο ο οποίος "έκλεψε" τη μπάλα μέσα στην περιοχή και επιχείρησε πλασέ όμως ο Οβούσου ήταν ξανά "εκεί" και με εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ γλιτώνοντας το γκολ για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bk7jxlmstl)
Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει και να απειλήσει ωστόσο δέχθηκε ξανά γκολ στο 27ο λεπτό. Οι Ολλανδοί επωφελήθηκαν από το ασταθές διώξιμο του Μήτογλου και ο Ζέεφουικ με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διπλασιάζοντας (0-2) τα τέρματα για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bki61kg4ih)
Αν και η "Ένωση" είχε την μπάλα στα πόδια της δεν δημιουργούσε μεγάλους κινδύνους στα αντίπαλα καρέ, ενώ η Άλκμααρ στην τρίτη επί της ουσίας τελική της βρήκε και τρίτο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 43ο λεπτό. Ο Μπουρμέεστερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε απέναντι απο τον Θεοχάρη και τον "εκτέλεσε" για να γράψει το 0-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bkuh9ix55d)
Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες όπως ήταν λογικό και επόμενο προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. Στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα ο Σωτήρης Τσιλούλης έκανε ωραία ενέργεια η οποία παραλίγο να μετατραπεί σε.. ασίστ όταν και έδωσε φοβερή πάσα στον Θεοδωρίδη ο οποίος δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Βέρχολστ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2blmo6zidix)
Στο 63ο λεπτό, η Άλκμααρ "χτύπησε" ξανά, επωφελήθηκε για ακόμη μια φορά από την πίεση που ασκούσε, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ραντόνια και ο Ντεβίντ βγήκε σε τετ-α-τετ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2blpqlosmhl)
Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις επιθετικά και να φτάσει σε κάποια μεγάλη ευκαιρία, ενώ μετά από νέα αδράνεια στην άμυνα της, ο Ποκού εξαπέλυσε σουτ για να γράψει το 0-5. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα, οι Ολλανδοί πέρασαν εύκολα την κάθετη πάσα την οποία επιχείρησε να "κόψει" σε πρώτο χρόνο ο Ραντόνια, η μπάλα στρώθηκε στον Κάσιους ο οποίος από κοντά και σχεδόν σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-6.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bmboccpp6x)
ΑΕΚ: Θεοχάρης, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Λιβάι, Ελίασον, Φερνάντες.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι:
 Αγγελόπουλος, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος, Πήλιος, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Μαχαίρας, Ζίνι, Τσιλούλης, Θεοδωρίδης.