Η Μαρία Σάκκαρη που μετρά τρείς διαδοχικούς αποκλεισμούς από τον πρώτο γύρο στα τελευταία τουρνουά που συμμετείχε, θέλει να γυρίσει τον... διακόπτη, να δείξει νέο πρόσωπο και να επιστρέψει στις επιτυχίες αρχής γενομένης από το τρίτο Grand Slam της χρονιάς, το Wimbledon το οποίο αποτελεί το μοναδικό major τουρνουά στο οποίο η Ελληνίδα τενίστρια δεν έχει καταφέρει να προσπεράσει το εμπόδιο του τρίτου γύρου. Η Μαρία έμαθε το μονοπάτι της μέχρι τον τελικό και θα κάνει την πρεμιέρα της κόντρα στην 24χρονη Αμερικανίδα, ΜαΚάρτνεϊ Κέσλερ.

To μονοπάτι της Μαρίας Σάκκαρη στο Wimbledon

Πρώτο εμπόδιο για την Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon θα είναι η 24χρονη Αμερικανίδα, ΜαΚάρτνεϊ Κέσλερ (νο.118), ενώ αν επικρατήσει τότε θα βρει στον δρόμο της στην επόμενη φάση είτε την Ολλανδή Αράντσκα Ρους, είτε την Κινέζα Γιουάν Γιου. Αν πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο τότε θα κοντραριστεί με μία εκ των Εκατερίνα Αλεξαντρόβα ή Έμμα Ραντουκάνου.


Αν καταφέρει να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στους "16", τότε η τενίστρια που είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσει, είναι η Κινγκουέν Ζενγκ. Θα δυσκολεύει το ταξίδι της όσο συνεχίζει, αφού στα προημιτελικά θα αναμετρηθεί με την Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ στη φάση των "4" με μία εκ των Κόρι Γκοφ, Τζάσμιν Παολίνι, Ναόμι Οσάκα και Βικτώρια Αζαρένκα. 

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό βρίσκονται ονόματα όπως οι: Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Ίγκα ΣβιόντεκΈλενα Ριμπάκινα, Ντάνιελ Κόλινς και Τζέσικα Πεγκούλα.

Αναλυτικά το μονοπάτι της Σάκκαρη στο Wimbledon

1ος Γύρος: ΜαΚάρτνεϊ Κέσλερ

2ος Γύρος: Αράντσκα Ρους/Γιουάν Γιου

3ος Γύρος: Εκατερίνα Αλεξαντρόβα/Έμμα Ραντουκάνου

Φάση των 16: Κινγουέν Ζενγκ

Προημιτελικά: Αρίνα Σαμπαλένκα

Ημιτελικά: Κόρι Γκοφ/Τζάσμιν Παολίνι/Ναόμι Οσάκα/Βικτώρια Αζαρένκα

Τελικός: Μαρκέτα Βοντρούσοβα/Ίγκα Σβιόντεκ/Έλενα Ριμπάκινα/Ντάνιελ Κόλινς/Τζέσικα Πεγκούλα