Ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει την περιφέρεια του και ψάχνει έναν αξιόπιστο σούτινγκ γκαρντ. Μάλιστα εδώ και μέρες ακούγεται έντονα το όνομα του Εβάν Φουρνιέ. Μάλιστα μένει ελεύθερος από τους Ντιτρόιτ Πίστονς και το σκέφτεται να γυρίσει στην Ευρώπη και να παίξει στην Euroleague.

Μετά από 12 χρόνια και μια τρομερά αξιόλογη καριέρα στο NBA, ο Φουρνιέ δεν βρίσκει χρόνο στον «μαγικό» κόσμο και όλο και περισσότερο ανοίγει η κουβέντα, για επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Μάλιστα υπάρχει δημοσίευμα του Φραν Λέιβα στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα του «X», ο οποίος αναφέρει πως ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Γάλλο 31χρονο σούτινγκ γκαρντ.

"Ο Εβάν Φουρνιέ έχει επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει από το ΝΒΑ αυτό το καλοκαίρι", ανέφερε ο ρεπόρτερ του ΝΒΑ στο πρώην Twitter.

"Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και ο Παναθηναϊκός και ο Βιλερμπάν. Ο Γάλλος έχει ήδη ενημερωθεί από τους Πίστονς ότι δεν θα ενεργοποιήσουν την option των 19 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2024-25", πρόσθεσε.

Ο Φουρνιέ και οι Ντιτρόιτ Πίστονς


Τα "Πιστόνια" θέλουν να αφαιρέσουν 19 εκατομμύρια ευρώ από το μισθολόγιό τους για τη σεζόν 2024/25.

Το συμβόλαιο του ύψους 1μ.99 Γάλλου σούτινγκ γκαρντ κρίθηκε αρκετά "βαρύ" και υπερβολικό για το στάτους του από τον οργανισμό, που αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο. Ο Φουρνιέ αναζητά, ήδη, νέα μπασκετική του "στέγη", ενώ στην καριέρα του έχει εισπράξει 145.384.369 δολάρια.

Ο 31χρονος περιφερειακός έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Νάγκετς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νικς και Πίστονς, ενώ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε μέτρησε 7.2 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 18.8 λεπτά κατά μέσο όρο σε 29 αναμετρήσεις στη regular season.