Η Βραζιλία που είναι ένα από τα φαβορί της κατάκτησης του Copa America, αν και δεν ξεκίνησε ιδανικά την πρεμιέρα της καθώς "κόλλησε" στο μηδέν με την Κόστα Ρίκα και προβλημάτισε με την εμφάνιση της, στη συνέχεια πέρασε στην... αντεπίθεση, ξεδίπλωσε την ανωτερότητα της και έδειξε την κυριαρχία της απέναντι στην Παραγουάη.

Η "σελεσάο" μετέτρεψε τον αγώνα σε... παράσταση για έναν ρόλο, επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 4-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσους και βρίσκεται μια... ανάσα από τους "8". Κόντρα στην Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες θα παίξει για την "πρωτιά" στον όμιλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c92na5bthd)

Mε το ένα... πόδι στα προημιτελικά του Copa America η Βραζιλία - Δυο γκολ από Βινίσιους

Η Βραζιλία ήταν ανώτερη από τα πρώτα κιόλας λεπτά ωστόσο η Παραγουάη έκλεινε καλά τους χώρους με στόχο να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απέναντι στο ταλέντο των Βραζιλιάνων που στο 25ο λεπτό συενργάστηκαν "μαγικά" και ο Βινίσιους με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε στο 35ο λεπτό για το 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c87ox8pbe9)
Η "σελεάσο" πίεζε αρκετά ψηλά και έψαχνε ένα δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα το οποίο εντέλει βρήκε στο 43ο λεπτό. Βέβαια για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους οι Βραζιλιάνοι χρειάστηκε να κάνει ο Εσπινόζα ένα ολέθριο λάθος και να δώσει άθελα του τη μπάλα στον Σαβίνιο που από κοντά έγραψε εύκολα το 0-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c87ox8pbe9)
Η Παραγουάη έδειχνε να μην πατά καλά στο γήπεδο και να τα έχει πολλές φορές "χαμένα" απέναντι στην ποιότητα και την υπεροχή της Βραζιλίας στον αγωνιστικό χώρο και στην εκπνοή του πρώτου μέρος ξανά από μεγάλο λάθος της "σέρβιρε" στους Βραζιλιάνους και τρίτο γκολ. Αυτή τη φορά το μεγάλο λάθος έγινε από τον Αλντερέτε το οποίο δεν δίστασε να μετουσιώσει σε γκολ ο Βινίσιους για να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 3-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c8ykh9vrm1)
Με την... πλάτη στον τείχο και έχοντας ένα... βουνό να ανέβει, η Παραγουάη έψαχνε ένα γρήγορο γκολ που θα την "ξεμούδιαζε" από το μηδέν και το βρήκε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους με τον μοιραίο στο τρίτο γκολ Αλντερέτε ο οποίος με απίστευτο σουτ "κεραυνό" στην κίνηση έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c91bzoqdf5)
Η Βραζιλία συνέχιζε να έχει τα ηνία, ενώ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα τέσσερα γκολ όταν και ο Πακετά ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 65ο λεπτό για το τελικό 1-4, σε πέναλτι που κέρδισε η "σελεσάο" για χέρι της Παραγουάης μέσα στην περιοχή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c91xcekr49)


Βαθμολογία ομίλου

1) Κολομβία 6 

2) Βραζιλία 4 

3) Κόστα Ρίκα 1 

4) Παραγουάη 0