Η Κολομβία που "διψά" για διάκριση στο φετινό Copa America που διεξάγεται στα γήπεδα των ΗΠΑ, μετά τη νίκη της (2-1) στην πρεμιέρα κόντρα στην Παραγουάη, συνέχισε στα θετικά αποτελέσματα, έδειξε τα... δόντια της κόντρα στην Κόστα Ρίκα την οποία "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες επικρατώντας με το άνετο 3-0 και τσέκαρε εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης. Η... παρέα του Χάμες Ροντρίγκες θα παίξει για την "πρωτιά" του ομίλου με την Βραζιλία που θέλει είτε νίκη είτε ισοπαλία καθώς βρίσκεται στο +2 από τη "σελεσάο".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c7rt1la70h)

Η Κολομβία υπέταξε την Κόστα Ρίκα και "πέταξε" για τα προημιτελικά του Copa America

Η Κολομβία επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό της στο ματς, η Κόστα Ρίκα είχε επικεντρωθεί κυρίως στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι, ενώ η πρώτη στιγμή για τους Κολομβιανούς ήρθε από τα πόδια του σταρ της, Χάμες Ροντρίγκες ο οποίος στο 20ο λεπτό εξαπέλυσε φοβερό σουτ το οποίο απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Σενγκέλια που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c8p4wlyijd)

Οι ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν στο 31ο λεπτό όταν και ο Λουίζ Ντίας ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε λογαριασμό στο ματς για την Κολομβία που προηγήθηκε με 1-0, ένα πέναλτι που δόθηκε για μαρκάρισμα από τον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα, Σεγκέλια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c8p4wlyijd)

Η Κολομβία πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0 και στο δεύτερο μέρος από τα πρώτα λεπτά "έψαχνε" ένα δεύτερο γκολ που θα τις έδινε τις βάσεις για τη νίκη και το βρήκε στο 59ο λεπτά με τον Σάντσες ο οποίος "νίκησε" τους πάντες στον... αέρα και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε (2-0) τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 62ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 όταν ο συνήθης ύποπτος Χάμες Ροντρίγκες που είχε δυο ασίστ στην πρεμιέρα, βρήκε με αριστουργηματική κάθετη πάσα τον Κόρδοβα ο οποίος δεν δίστασε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει... αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2c7qmp31zq9)

Βαθμολογία ομίλου

1) Κολομβία 6 

2) Βραζιλία 4

3) Κόστα Ρίκα 1

4) Παραγουάη 0