Η Τσέλσι είναι από τις περιπτώσεις ευρωπαϊκών ομάδων που δίνουν μεγάλη βάση στην επένδυση νέων ταλέντων και εντάσσουν στο ρόστερ τους νεαρά "διαμάντια" του ποδοσφαίρου με πολλές προοπτικές και φυσικά στη συνέχεια... εξωπραγματιές ρήτρες! Οι "μπλε" έβγαλαν από τα ταμεία τους 20 (!) εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον 18χρονο επιθετικό μέσο που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Άστον Βίλα, Ομάρι Κέλιμαν ο οποίος υπέγραψε για έξι χρόνια.



Η Τσέλσι έκανε μεταγραφή με ποσό πάνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ για 18 χρονο παίκτη

Συμβόλαιο έξι χρόνων υπέγραψε το νέο "διαμαντάκι" της Τσέλσι, Ομάρι Κέλιμαν ο οποίος... μετακόμισε από την Άστον Βίλα στους "μπλε", ενώ στη συμφωνία μεταξύ των δυο ομάδων έχει συμπεριληφθεί και οψιόν ανανεώσης για έναν επιπλέον χρόνο. Τον Ιούλιο, ο 18χρονος παίκτης θα ενσωματωθεί την προετοιμασία των Λονδρέζων ενόψει της νέας σεζόν όπου θα τον βρει σε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.


Ο Κέλιμαν ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στα τμήματα υποδομής της Ντέρμπι Κάουντι, ενώ έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα όταν και τον απέκτησε η Άστον Βίλα το 2022. Με την πρώτη ομάδα ο 18χρονος επιθετικός μέσος κατέγραψε συνολικά έξι συμμετοχές με απολογισμό 1 ασίστ.