Οι Βέλγοι έχασαν ήδη την ψυχολογική μάχη για το παιχνίδι με τη Γαλλία στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Euro 2024 (1/7-19:00), αφού ένα χιουμοριστικό βίντεο που ανέβασε η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Βελγίου έκανε τη ζημιά. Σε αυτό, πρόθεση ήταν το χιούμορ, όμως ο Αμαντού Ονανά και ο κωμικός Πάμπλο Αντρές τα έκαναν... σαλάτα. 

Για την ακρίβεια, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι όταν ο 44χρονος κωμικός ρωτάει "Ποιος θα χτυπήσει το πόδι του Εμπαπέ;" και τραγουδά μαζί με τον Ονανά το ονοματεπώνυμο του παίκτη της Έβερτον, δεν υπάρχει πρόθεση ζημιάς. Μάλιστα, οι δυο τους προσπαθούν να σατιρίσουν το τραγούδι που γράφτηκε για την εθνική Γαλλίας το 2018 και κάνει το γύρο του διαδικτύου ακόμη, σε διάφορες εκδόσεις και μεταφράσεις. 




Euro 2024: Ήττα από τα... αποδυτήρια


Ωστόσο, χρήστες των social media, ως επί το πλείστον Γάλλοι, το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία του Βελγίου να κατεβάσει το βίντεο και να αποδεχθεί, εν πολλοίς, την ήττα της. Ο Ονανά, πια, αλλά και οι συμπαίκτες του δεν θα μπορούν να... ακουμπήσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ, υπό τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για δολιοφθορά. 

Η βελγική ομοσπονδία απολογήθηκε, με τον εκπρόσωπο Τύπου της, Στέφαν βαν Λοκ, να λέει: "Είχε την πρόθεση να είναι χιουμοριστικό αλλά αποσύρθηκε". Ήταν όντως χιουμοριστικό, ωστόσο οι Βέλγοι ηττήθηκαν από τα αποδυτήρια. 


[LIVE | FULL HD] RAMENEZ LA COUPE A LA MAISON