Αυτονοήτως, η έκταση του σκορ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ουνιόν Χάους, 14-0, επιδέχεται... ουδένα σχολιασμό. Οι "πράσινοι" κάνουν στο Σλάτμινγκ της Αυστρίας το κύριο μέρος της προετοιμασίας τους και το φιλικό επί της ερασιτεχνικής αντιπάλου τους έγινε για το ξεμούδιασμα. Παρ' όλα αυτά, είναι το ανεπίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο της ομάδας. 

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Ιωαννίδη, που βρίσκεται στην Αθήνα, τον Μπάλντοκ, στον οποίο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν επιτρέπει να προπονηθεί ακόμα με τον Παναθηναϊκό, τους Κλεϊνχέισλερ, Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς, Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, δηλαδή τους παίκτες με υποχρεώσεις στο Euro, τους Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν, που δεν χρησιμοποιήθηκαν για το φόβο των Ιουδαίων, αλλά και τους Έλληνες διεθνείς που ενσωματώθηκαν στην ομάδα στην αρχή της εβδομάδας.

Το παιχνίδι φάνηκε πού θα πήγαινε από το 1', όταν ο Τζούριτσιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού της Ουνιόν και άνοιξε το σκορ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2cmx0qtcm7d)


Νίκας και Τζούριτσιτς σκόραραν δις σε ένα δίλεπτο, στο 12' και το 13', για το 3-0. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2copbhae96x)


Στο 28', ο Σέρβος επιθετικός ολοκλήρωσε ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ της καριέρας του. 


Στο 35' ο Μαντσίνι έκανε το 5-0 και πέντε λεπτά αργότερα, ο Νταμπίζας έκλεισε το σκορ ημιχρόνου. 

Ο Νίκας έβαλε στο 52' το δεύτερο προσωπικό γκολ του. 


panathinaikos_union_hauz_austria_proetoimasia6
panathinaikos_union_hauz_austria_proetoimasia5
panathinaikos_union_hauz_austria_proetoimasia4
panathinaikos_union_hauz_austria_proetoimasia3
panathinaikos_union_hauz_austria_proetoimasia2
panathinaikos_union_hauz_austria_proetoimasia1



Από τη μεριά του, ο Γερεμέγεφ έμεινε στους... μέσους όρους γκολ ανά λεπτά συμμετοχής, αφού μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα και σκόραρε στο 64'. Μάλιστα, έβαλε κι άλλο γκολ, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. 


Ο Παναθηναϊκός έβαλε άλλα... πέντε γκολ από το 78' έως το 85': Μπρέγκου στο 79', Βαγιαννίδης στο 80', Αϊτόρ στο 82', Σένκεφελντ στο 84' και ξανά Γερεμέγεφ στο 85'. Ο Σουηδός επιθετικός έκανε χατ τρικ δύο λεπτά αργότερα. 


Το επόμενο Σάββατο, 6 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει με την Γκόρνικ, αλλά την Μπραουνσβάιγκ, ομάδα της Bundesliga 2. 



Παναθηναϊκός: Λίλο, Κάτρης (46' Βαγιαννίδης), Γεντβάι (46' Σένκεφελντ), Τσοκάι (52' Αράο), Κυριόπουλος (46' Αϊτόρ), Ζέκα, Νίκας, Τρουιγέ (46' Πέρες), Μαντσίνι (52' Φικάι), Τζούριτσιτς (52' Βιλένα), Νταμπίζας (46' Γερεμέγεφ).